Emmanuel Vanluchene zwemt naar twee bijkomende titels op BK zwemmen

Redactie KW

Enkele West-Vlaamse deelnemers behaalden zondag, op de tweede dag van het BK korte baan in Gent, een podiumplaats. Fanny Lecluyse (DM) zwom naar een gouden medaille op de 50 meter schoolslag in 30’65”. Ook op de 200 meter schoolslag was ze de snelste (2:21’88”).

Karo Bourgois (COAST) was eveneens goed voor een nationale titel op de 400 meter wisselslag in 4:56’96”. Als tweede finishte Romane Ghesquier van de Royal Dolphins Moeskroen. De derde plaats was voor Edith Mattens van de Kortrijkse Zwemkring.

Camille Bouden (ZB) werd eveneens derde op de 400 meter vrije slag. Een Nederlandse zwemster finishte voor haar zodat ze als tweede het Belgische podium op kon. Indra Vandenbussche (BZK) tikte op de 100 meter wisselslag aan als derde.

Bij de mannen zette Emmanuel Vanluchene de kroon op het werk door op het BK een derde en vierde keer goud te winnen. Dit keer op 100 meter vlinderslag (51’19”). Ook op de 50 meter vrije slag was hij het snelst, in 21’78”. Hij kwam hiermee dicht in de buurt van het Belgische record van François Heersbrandt (21’26”). Mathieu Mattelaer (DM) was goed voor zilver op de 1500 meter vrije slag.

(ACR – foto a-AD)