Emma Plasschaert zeilt in Japan voor het eerst als wereldkampioene

Redactie KW

Op de locatie van de Olympische Spelen in 2020, Enoshima, heeft de eerste manche van de Sailing World Cup Series 2019 plaats.

Meer dan 450 zeilers uit 45 verschillende zeilen in Enoshima, waaronder 30 Olympische medaillewinnaars en 10 Belgische atleten. De eerste races gaan van start op dinsdag 11 september.

Tien Belgische atleten zullen in vier klasses/disciplines ons land vertegenwoordigen: kersvers wereldkampioene Emma Plasschaert en Maité Carlier zeilen in de Laser Radial. In dit sterke deelnemersveld strijden zij met 52 andere zeilsters uit 30 verschillende landen voor de medailles.

Bij de mannen, de Laser Standard, starten William De Smet en Wannes Van Laer samen met 59 deelnemers uit meer dan 33 landen.

Het 49er-duo Yannick Lefèbvre (stuurman) en Tom Pelsmaekers (bemanning) strijden met 26 andere teams uit 16 verschillende landen voor een plaats op het podium.

In de Nacra 17 vinden we twee Belgische teams terug. Een eerste team wordt gevormd door Jan Heuninck (stuurman) met Anouk Geurts (bemanning) en het team Isaura Maenhaut (stuurman) met Levi Slap (bemanning) vormen een tweede Belgische team in deze klasse. Beide teams nemen het op tegen 23 teams uit 15 verschillende landen.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.