Emma Plasschaert zeilt deze week op het olympisch water in Japan

Emma Plasschaert © belga
Redactie KW

Een jaar voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 organiseren World Sailing en het Tokyo Organizing Committee vanaf dit weekeinde een Olympisch Test Event in Enoshima.

Zowel voor de organisatie als voor de zeilers is Olympisch Test Event een generale repetitie op de Spelen van volgend jaar. Op het Test Event vertegenwoordigen acht Belgische atleten ons land in vier disciplines.

Emma Plasschaert en Eline Verstraelen komen in actie in de Laser Radial. Zij strijden met 39 andere zeilsters om de medailles. Emma Plasschaert heeft er een korte voorbereiding op zitten want ze moest enkele dagen wachten op haar boot die nog op het transport zat.

Bij de mannen, de Laser Standard, starten William De Smet en Wannes Van Laer samen met 34 deelnemers. Het 49er-duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers, kampt tegen 21 andere teams voor een plaats op het podium. Bij de 49erFX komen Isaura Maenhaut en Anouk Geurts in actie met 22 andere duo’s.

De races kennen hun hoogtepunt met de medalraces op donderdag 22 augustus. Nadien is er op dezelfde plaats nog een Worldcup-race waaraan het Belgisch team ook aal deelnemen.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier