Emma Plasschaert zakt naar achtste plaats in Palma

Zeilster Emma Plasschaert speelde woensdag op de derde dag van de Princess Sophia Trophy in het Spaanse Palma de Mallorca haar leidersplaats kwijt in de Laser Radial.


De 21-jarige Oostendse moest in de vijfde en de zesde regatta vrede nemen met een tiende en een twaalfde plaats. Evi Van Acker deed het heel wat beter. De 29-jarige Gentse won beide regatta’s en klom daarmee van de veertiende naar de vierde plaats op.

“Wet, cold & windy, but back in business!”, twitterde Van Acker tevreden. Met 23 punten moet ze alleen nog de Britse Alison Young (13), de Ierse Annalise Murphy (19) en de Deense Anne-Marie Rindom (21) voor zich dulden. Plasschaert heeft 30 punten achter haar naam.

In de Laser Standard maakte Wannes Van Laer wat terrein goed. Hij steeg van de 35e naar de 27e stek. Sam Vandormael is 75e, Willem De Smet 142e.

In de 470 zijn Corentin Demanet en Quinten Lauwers 32e. Levi Slap en Tom Pelsmaekers zijn 39e in de 49er, Yannick Lefebvre en Max Slap 47e. Good Morgan en Dominique Ampe bezetten die 47e plaats in de Nacra 17.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.