Emma Plasschaert wint het kampioenschap van Oceanië en Australië

Emma Plasschaert samen met haar ouders. © PR
Redactie KW

Met een knappe zege aan de andere zijde van de wereldbol zette regerend wereldkampioene Emma Plasschaert 2019 glansrijk in.

Op de laatste wedstrijddag van het open kampioenschap van Australië en Oceanië in de Laser Radial-klasse voor de kust van het eiland Tasmanië liet Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) zich de leidersplaats niet meer ontglippen.

Emma Plasschaert had al de hele race-week gedomineerd en vatte met ruime voorsprong de laatste wedstrijddag aan. Emma Plasschaert won de eerste reeks van dinsdag, die de elfde en voorlaatste van het kampioenschap was. Toen had ze al mathematische zekerheid over de eindzege en ze nam niet meer aan de laatste race deel. Van de elf races waaraan ze deelnam, won ze er vijf, werd ze vier keer tweede en eenmaal derde. Emma Plasschaert is kampioene van Oceanië en Australië met 16 punten. Tweede werd de Japanse Manami Doi (40), derde de Australische Mara Stransky (56).

Matt Wearn, de Australische vriend van Emma, werd tweede met vijf punten minder dan olympisch kampioen en landgenoot Tom Burton.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier