In de Laser Radial-klasse werden drie reeksen gevaren. Normaal staan er iedere dag maar twee reeksen geprogrammeerd. Omdat er donderdag door het tekort aan wind niet gevaren was, werd het programma op vrijdag aangevuld. Vrijdag was er bij elke reeks tussen de acht en de elf knopen wind.

Emma Plasschaerts eerste race op vrijdag was matig met een elfde plaats. Daarna trok ze alles weer recht met een eerste en een tweede positie. Emma Plasschaert telt nu tien punten voorsprong op de tweede, de Hongaarse Maria Erdi. De Litouwse Viktorija Andrulyte volgt één punt verder.

Maité Carlier vaarde een vierde, veertiende en derde plaats. Zo klimt ze naar de vijftiende plaats en heeft ze nog steeds zicht op een ticket voor de medalrace op zondag. Daaraan mogen de eerste tien van de stand deelnemen.

Wannes Van Laer zeilde in de Laser Standard een zestiende, vijftiende en twaaflfde plaats. In de stand is hij nu veertiende.

In de Nacra 17-klasse prijkt het team Heuninck-Geurts na 10 van de 12 reeksen op de achtttiende en laatste plaats.

(PR)

In de Laser Radial-klasse werden drie reeksen gevaren. Normaal staan er iedere dag maar twee reeksen geprogrammeerd. Omdat er donderdag door het tekort aan wind niet gevaren was, werd het programma op vrijdag aangevuld. Vrijdag was er bij elke reeks tussen de acht en de elf knopen wind.Emma Plasschaerts eerste race op vrijdag was matig met een elfde plaats. Daarna trok ze alles weer recht met een eerste en een tweede positie. Emma Plasschaert telt nu tien punten voorsprong op de tweede, de Hongaarse Maria Erdi. De Litouwse Viktorija Andrulyte volgt één punt verder.Maité Carlier vaarde een vierde, veertiende en derde plaats. Zo klimt ze naar de vijftiende plaats en heeft ze nog steeds zicht op een ticket voor de medalrace op zondag. Daaraan mogen de eerste tien van de stand deelnemen. Wannes Van Laer zeilde in de Laser Standard een zestiende, vijftiende en twaaflfde plaats. In de stand is hij nu veertiende.In de Nacra 17-klasse prijkt het team Heuninck-Geurts na 10 van de 12 reeksen op de achtttiende en laatste plaats.(PR)