Na vijf regatta's leidt ze met 26 punten, twee minder dan de Deense Anne-Marie Rindom. Thuiszeilster Manami Doi gaf haar eerste plaats uit handen en volgt nu als derde met 29 punten. Eline Verstraelen is voorlopig 37e met 124 punten.

Dinsdag stond Plasschaert na de eerste twee races op de derde plaats. Door de slechte weersomstandigheden kon er woensdag niet worden gezeild. Donderdag stonden drie regatta's op het menu. De wereldkampioene van 2018 werd daarin achtste, vijftiende (een resultaat dat voorlopig niet meetelt) en zevende.

Wannes Van Laer won op de tweede competitiedag een plaatsje in de Laser-categorie. Hij is na vijf regatta's 21e met 73 punten, op ruime afstand van de Cypriotische leider Pavlos Kontides (10 punten). William De Smet staat 30e (94 punten).

In de 49er zakten Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers na zes regatta's van de achtste naar de twaalfde plaats (61 punten). Isaura Maenhout en Anouk Geurts (79 ptn) zijn na vijf regatta's in de 49erFX 21e (79 punten).

(BELGA)

Na vijf regatta's leidt ze met 26 punten, twee minder dan de Deense Anne-Marie Rindom. Thuiszeilster Manami Doi gaf haar eerste plaats uit handen en volgt nu als derde met 29 punten. Eline Verstraelen is voorlopig 37e met 124 punten.Dinsdag stond Plasschaert na de eerste twee races op de derde plaats. Door de slechte weersomstandigheden kon er woensdag niet worden gezeild. Donderdag stonden drie regatta's op het menu. De wereldkampioene van 2018 werd daarin achtste, vijftiende (een resultaat dat voorlopig niet meetelt) en zevende.Wannes Van Laer won op de tweede competitiedag een plaatsje in de Laser-categorie. Hij is na vijf regatta's 21e met 73 punten, op ruime afstand van de Cypriotische leider Pavlos Kontides (10 punten). William De Smet staat 30e (94 punten).In de 49er zakten Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers na zes regatta's van de achtste naar de twaalfde plaats (61 punten). Isaura Maenhout en Anouk Geurts (79 ptn) zijn na vijf regatta's in de 49erFX 21e (79 punten).(BELGA)