Emma Plasschaert staat op elfde plaats in Laser Radial

© DIRK WAEM Belga
Redactie KW

Na drie regatta’s staat zeilster Emma Plasschaert op de elfde plaats in de Laser Radial op de Spelen in Tokio. In de derde regatta finishte de 27-jarige 0ostendse maandag als elfde. Zondag had ze een tiende en een zeventiende stek laten noteren. Ook de vierde regatta wordt maandag gezeild.

De Noorse Line Flem Hoest heeft met 4 punten de leiding in handen; voor de Duitse Svenja Weger (6) en de Griekse Vasileia Karachaliou (8). Plasschaert heeft 21 punten achter haar naam.

In de vierde regatta eindigde de 27-jarige West-Vlaamse op de achtste plaats in de baai van Enoshima. De zege ging naar de Griekse Vasileia Karachaliou, voor de Nederlandse titelverdedigster Marit Bouwmeester en de Noorse Line Flem Hoest.

Na de derde regatta stond Plasschaert op de dertiende plaats.

De Noorse Line Flem Hoest heeft met 7 punten de leiding in handen, voor Karachaliou (9) en de Deense Anne-Marie Rindom (14). Bouwmeester is vijfde met 23 punten. Plasschaert heeft 29 punten achter haar naam.

Plasschaert is de nummer 1 van de wereld in haar klasse en werd in 2018 in het Deense Aarhus wereldkampioene. In 2019 vond nabij Enoshima, een eilandje zo’n 50 km ten zuiden van Tokio, een olympische testrace plaats. Die werd gewonnen door Plasschaert.