Plasschaert telt 37 punten. De leiding is nog steeds in handen van de Zweedse Josefin Olsson, die 8 punten heeft, voor de Amerikaanse Paige Railey (14 ptn) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (22 ptn).

De 25-jarige Plasschaert behaalde in augustus van vorig jaar haar eerste wereldtitel in het Deense Aarhus en is zo al zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Bij de mannen staat Simon de Gendt (28 ptn) op de tweede plaats na zeges in de vijfde en zesde regatta, op 15 punten van de Australiër Zac West. Jan Heuninck is met 32 punten terug te vinden op de vijfde plaats. De Laser Radial is geen olympische categorie bij de mannen.

Het WK eindigt woensdag.

(Belga)

Plasschaert telt 37 punten. De leiding is nog steeds in handen van de Zweedse Josefin Olsson, die 8 punten heeft, voor de Amerikaanse Paige Railey (14 ptn) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (22 ptn).De 25-jarige Plasschaert behaalde in augustus van vorig jaar haar eerste wereldtitel in het Deense Aarhus en is zo al zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.Bij de mannen staat Simon de Gendt (28 ptn) op de tweede plaats na zeges in de vijfde en zesde regatta, op 15 punten van de Australiër Zac West. Jan Heuninck is met 32 punten terug te vinden op de vijfde plaats. De Laser Radial is geen olympische categorie bij de mannen. Het WK eindigt woensdag. (Belga)