Emma Plasschaert pakt brons op het EK

Zeilster Emma Plasschaert (24) heeft zaterdag de bronzen medaille behaald op het Europees kampioenschap Laser Radial voor de kust van het Franse La Rochelle. De Nederlandse Marit Bouwmeester, regerend olympisch- en wereldkampioene, verlengde haar Europese titel.

Plasschaert werd op de slotdag in de laatste twee regatta’s derde en elfde. De Oostendse hield zo de Wit-Russische Tatiana Drozdovskaya af voor het brons.

Bouwmeester was met amper 26 punten duidelijk de beste. Haar landgenote Maxime Jonker werd tweede met 62 punten. Plasschaert vervolledigde het podium met 74 punten, goed voor haar eerste medaille op een EK Laser Radial.

Maité Carlier strandde op de 31e plaats na een mindere slotdag. In de voorlaatste regatta finishte ze niet, in de laatste werd ze gediskwalificeerd.