Emma Plasschaert opent met elfde plaats in Enoshima

Op de eerste dag van het Europees kampioenschap Laser Radial in Porto zeilde Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) een achtste en twaalfde plaats. © belga
Redactie KW

Op het Olympic Test Event in Enoshima hoopt Emma Plasschaert eerstdaags in de top-tien binnen te zeilen.

De bedoeling van de Ready Steady Tokio-regatta is een algemene repetitie te houden voor de organisatie een jaar voor de Olympische Spelen. Voor de zeilers is het een mogelijkheid om de plaatselijke omstandigheden, maar ook de geplogenheden van de organisatie beter te leren kennen.

Bij de Laser Radial doen de dames mee van landen die reeds geselecteerd zijn zoals België. Zeilsters die hoog op de ranking staan, vullen deze groep aan. Immers, er zijn nog maar 75 procent van alle landen geselecteerd. Wel is het aantal deelnemers in iedere klasse het juiste aantal boten die op de Olympische spelen zullen aantreden.

Emma Plasschaert prijkt op een elfde plaats in de Ready Steady Tokio-regatta op het olympisch water van Enoshima. De resultaten zijn zeer wisselend. Ze boekte in de drie races een zesde, veertiende en twaalfde stek. Het zal er dus op aan komen stabiel te varen. Positief is dat Emma nog geen slechte reeks heeft gevaren.

In de Laser Standard-klasse prijkt Wannes Van Laer op de 24ste plaats .In de 49’er-klasse van de mannen zijn Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers op een twaalfde stek gerangschikt. In de tweede van de vijf races tot op heden eindigden ze tweede. Bij de 49’er-klasse voor de vrouwen bengelt het duo Isaura Geurts-Anouk Maenhout op de 22ste en voorlaatste plaats.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier