Emma Plasschaert opent EK zeilen op twaalfde plaats

Maandag begon in Portugal het Europees kampioenschap in de laser-klasses voor seniores. Het EK wordt gevaren voor de kust van Porto.

Op de eerste dag van het Europees kampioenschap Laser Radial in Porto zeilde Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) een achtste en twaalfde plaats. © belga

In de Laser Radial klasse zijn 110 dames ingeschreven, waarvan 84 Europeanen. Het is immers een open EK. Alle 25 zeilsters van de top-25 op de worldranking zijn aanwezig. Vorige week werd de rangschikking van de worldranking aangepast. Emma Plasschaert zakte naar de derde plaats omdat ze niet deelgenomen had aan de Worldcup-race in Genua. Maite Carlier is dertigste gerangschikt op de worldranking. Bij de mannen zijn er 140 deelnemers waarvan 90 Europeanen en 23 uit de top-25. Wannes Van Laer neemt ook deel. Er zijn zes dagen van twee reeksen.

Op de eerste dag van het Europees kampioenschap Laser Radial in Porto zeilde Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) een achtste en twaalfde plaats. Hiermee is ze twaalfde in de tussenstand. Maité Carlier (WOS Oostende) haalde met een 36ste en een 57ste plaats pas de 97ste stek in de rangschikking.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.