Emma Plasschaert op zoek naar een goed gevoel in Hyères

"Ik wil het gevoel dat ik er alles heb uitgehaald wat erin zit," meent Emma. © archief belga
Redactie KW

Vanaf woensdag neemt Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) deel aan de wereldbeker-race laser radial in het Franse Hyères.

“Deze wedstrijd wil ik eindigen met een goed gevoel; het gevoel dat ik er alles heb uitgehaald wat erin zit”, zegt Emma Plasschaert. “Indien de omstandigheden meezitten, dan kan dat resulteren in een top-10-plaats of beter, maar het resultaat op zich is zeker niet het doel! We varen ook maar met alleen de top-40 van de wereld. Het niveau is dus hoog!”

Grand Finale

Het format van de World Cups veranderde tegenover vorig jaar. Er zijn slechts 5 worldcups meer (Melbourne, Hyères, China, Weymouth, Miami). Op deze vijf worldcups zijn slechts de beste 40 zeilers ter wereld toegelaten: telkens de eerste 30 op de wereldranking van ISAF (internationale federatie) aangevuld met 10 zeilers die zich op een Eurosaf wedstrijd er voor konden selecteren. Voor Hyères was dat de wedstrijd te Palma, waar Emma Plaschaert zesde werd.

Op het eind van het seizoen heeft er dan nog te Abu Dhabi een “grand finale” plaats waar enkel de beste 20 ter wereld zijn toegelaten.

Het verloop van elke race is ook anders: acht reeksen met iedereen samen aan de start, gevolgd door een medalrace de laatste dag.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.