Donderdag hadden de twee laatste reeksen op het WK in de Laser Radial-klasse in het Deense Aarhus plaats. In de eerste reeks stond er zes knopen wind. Tijdens de tweede reeks was de zeebries opgeklommen tot negen knopen. Emma Plasschaert vaarde een elfde en een tweede plaats. Met deze resultaten nam ze leiding over van de Amerikaanse Paige Railey, die woensdagavond nog één punt beter gerangschikt was dan Emma Plasschaert.

In de rangschikking telt Emma Plasschaert negen punten voorsprong op de Amerikaase Paige Railey en elf punten voorsprong op de Nederlandse Marit Bouwmeester (die donderdag goed opklom). De Deense Anne-Marie Rindom heeft op de vierde positie een onoverbrugbare achterstand van 23 punten op Plasschaert. Deze thuiszeilster kan Emma dus niet meer bedreigen. Emma Plasschaert is dus zeker van goud, zilver of brons op het WK. Vrijdag rondt de medalrace het WK af. In die beslissende race kan Plasschaert het zich veroorloven om vier plaatsen achter Railey en vijf plaatsen achter Bouwmeester te eindigen en toch nog wereldkampioene te worden.

Meteen staat ook vast dat België het landenticket voor de Olympische Spelen in Japan 2020 binnengerijfd heeft.

Maité Carlier vaarde vandaag een 46ste en een 48ste plaats. Ze beëindigt dit WK op de 51ste stek.

In de Laser Standard-reeks eindigde Wannes Van Laer op de 29ste plaats. Hij behaalde geen plaats in de medalrace. Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers hebben nog twee reeksen in de 49er-klasse te varen. ZE staan momenteel op de 40ste positie.

(PR)

foto-bijschrift

Donderdag hadden de twee laatste reeksen op het WK in de Laser Radial-klasse in het Deense Aarhus plaats. In de eerste reeks stond er zes knopen wind. Tijdens de tweede reeks was de zeebries opgeklommen tot negen knopen. Emma Plasschaert vaarde een elfde en een tweede plaats. Met deze resultaten nam ze leiding over van de Amerikaanse Paige Railey, die woensdagavond nog één punt beter gerangschikt was dan Emma Plasschaert. In de rangschikking telt Emma Plasschaert negen punten voorsprong op de Amerikaase Paige Railey en elf punten voorsprong op de Nederlandse Marit Bouwmeester (die donderdag goed opklom). De Deense Anne-Marie Rindom heeft op de vierde positie een onoverbrugbare achterstand van 23 punten op Plasschaert. Deze thuiszeilster kan Emma dus niet meer bedreigen. Emma Plasschaert is dus zeker van goud, zilver of brons op het WK. Vrijdag rondt de medalrace het WK af. In die beslissende race kan Plasschaert het zich veroorloven om vier plaatsen achter Railey en vijf plaatsen achter Bouwmeester te eindigen en toch nog wereldkampioene te worden.Meteen staat ook vast dat België het landenticket voor de Olympische Spelen in Japan 2020 binnengerijfd heeft.Maité Carlier vaarde vandaag een 46ste en een 48ste plaats. Ze beëindigt dit WK op de 51ste stek.In de Laser Standard-reeks eindigde Wannes Van Laer op de 29ste plaats. Hij behaalde geen plaats in de medalrace. Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers hebben nog twee reeksen in de 49er-klasse te varen. ZE staan momenteel op de 40ste positie.(PR)foto-bijschrift