Emma Plasschaert (Laser Radial) bezet achtste plaats na twee regatta’s

Emma Plasschaert kende een keurige openingsdag op het WK. © PR
Redactie KW

Op de eerste dag van de wereldkampioenschappen Laser Radial-klasse in Aarhus (Denemarken) kenden de twee reeksen niet teveel wind.

Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende), die een vijfde en zevende plaats vaarde, prijkt voorlopig op de achtste plaats. Maité Carlier (WOS Oostende), die een 25ste en een tiende plaats in de reeksen haalde, prijkt op de dertigste plaats in de tussenstand. De Griekse Vasileia Karachaliou voert de rangschikking aan.

Bij de mannen opende Wannes Van Laer met een twaalfde plaats. In de tweede regatta (16de) zakte de 33-jarige Oostendenaar iets verder weg. In de tussenstand is Van Laer voorlopig 36e, William de Smet (43e en 23e) bezet de 99e positie.

Olympiërs Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers treden zaterdag aan bij de 49ers. België brengt in de Nacra 17 met de duo’s Jan Heuninck-Anouk Geurts en Isaura Maenhaut-Morgan Wirtz twee boten op het water.

Het WK is voor de zeilers een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bemachtigen. Veertig procent van de plaatsen voor de Spelen in 2020 worden in Aarhus aan de deelnemende landen toegewezen.

(PR/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier