Emma Plasschaert klimt van de derde naar de tweede plaats in Mallorca

Emma Plasschaert.
Redactie KW

Op de derde dag van de Trofeo Princesa Sofia voor de kust van Palma de Mallorca haalde Emma Plasschaert gewone resultaten, maar in de tussenstand zette ze een mooie stap.

Alhoewel de Trofeo Princesa Sofia geen worldcup-race is, blijft het de grootste regatta van het jaar. Veel ploegen blijven ‘s winters immers daar trainen en nemen dus ook deel aan deze regatta vooraleer ze eind april afzakken naar Hyères voor een Worldcup-race.

In de Laser Radial-klasse deed Anne-Marie Rindom het wat slechter dan in haar twee eerste super dagen. Wel blijft de Deense ruimschoots aan de leiding. Emma Plasschaert vaarde woensdag een achtste plaats en een zeventiende plaats. Daarmee klimt de Oostendse wereldkampioene van de derde naar de tweede positie. Na de eerste dag was Emma Plasschaert nog vierde. Ze stijgt dus dagelijks een plaatsje in de tussenstand. Maité Carlier, die een elfde plaats in één van de twee reeksen op woensdag, haalde, stijgt van de 20ste naar de 19de stek.

In de Laser Standard-klasse is ook Wannes van Laer goed bezig. Hij staat nu op de 12de plek. Surfer Thomas Broucke is 28ste. Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers zijn in de 49’er-klasse 20ste, Anouck Geurts en Isaura Maenhout 58ste in de 49’er FX-klasse.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier