Emma Plasschaert klimt naar vierde plaats op E.K.

Emma Plasschaert (archief) © belga
Redactie KW

Halfweg het Europees kampioenschap in de Laser klasse in het Poolse Gdansk prijkt Emma Plasschaert op de vierde plaats. Zondag behoort ze tot de Gold fleet die de drie komende wedstrijddagen nog zes reeksen zeilt.

Het systeem van het E.K. verschilt van dat van de Worldcups en de Olympische Spelen. Hier is er geen medalrace op de laatste dag. Er zijn gewoon twaalf reeksen met twee aftrekreeksen als er meer dan tien races gevaren worden. Anders beperkt het zich tot één aftrekreeks.

Alles nog mogelijk op podium

Emma Plasschaert, die zaterdag een elfde en vierde stek behaalde, is na de derde wedstrijddag van de negende naar de vierde plaats geklommen. Weliswaar gaapt er een kloofje met de top drie. Vooral de Deense Anne Marie Rindom lijkt deze week onklopbaar.

De Nederlandse Marit Bouwmeester en de Poolse Agata Barwinska, tweede en derde in de tussenstand, hebben reeds een slechtere aftrekreeks gevaren. Zij kunnen zich geen risico meer veroorloven. Dat betekent dat alles nog mogelijk is voor de podiumplaatsen. Dit Europees kampioenschap is moeilijk, want er is niet te veel wind. Bovendien is de wind aflandig, wat zorgt voor grote variaties in richting en kracht. (P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier