De regerende wereldkampioene werd tweede in de negende regatta en won de tiende. Met 39 punten wipte ze over de Nederlandse olympisch kampioene en titelverdedigster Marit Bouwmeester. Die telt na een vijfde en derde plaats één punt meer dan Plasschaert. De leiding blijft in handen van de Deense Anne-Marie Rindom. Zij kende wel een mindere dag met een zevende en twaalfde plaats maar leidt nog steeds comfortabel met 20 punten.

Maité Carlier klom na een 24e en 11e plaats twee posities naar nummer 51 (met 155 punten). In het EK Laser Radial bij de mannen zakte Simon De Gendt vrijdag van de achtste naar de negende plek. Jan Heuninck ging twee banken vooruit en is 28e. Bij de U21 is De Gendt vijfde en Heuninck 22e.

Wannes Van Laer won in de Laser Standard een plaatsje en staat net in de top twintig. Het EK eindigt morgen/zaterdag.

(BELGA)

De regerende wereldkampioene werd tweede in de negende regatta en won de tiende. Met 39 punten wipte ze over de Nederlandse olympisch kampioene en titelverdedigster Marit Bouwmeester. Die telt na een vijfde en derde plaats één punt meer dan Plasschaert. De leiding blijft in handen van de Deense Anne-Marie Rindom. Zij kende wel een mindere dag met een zevende en twaalfde plaats maar leidt nog steeds comfortabel met 20 punten.Maité Carlier klom na een 24e en 11e plaats twee posities naar nummer 51 (met 155 punten). In het EK Laser Radial bij de mannen zakte Simon De Gendt vrijdag van de achtste naar de negende plek. Jan Heuninck ging twee banken vooruit en is 28e. Bij de U21 is De Gendt vijfde en Heuninck 22e.Wannes Van Laer won in de Laser Standard een plaatsje en staat net in de top twintig. Het EK eindigt morgen/zaterdag.(BELGA)