Emma Plasschaert is zeker van goud of zilver op WK

© (Foto PR)
Redactie KW

Donderdagavond kreeg Emma Plasschaert nog een leuke meevaller te horen. De Amerikaanse Paige Railey zakt in de tussenstand van de tweede naar de vierde plaats.

Emma Plasschaert is zeker van een gouden of zilveren medaille op de Sailing World Championships 2018 in Aarhus. Donderdagnamiddag was ook een bronzen medaille nog mogelijk. Maar dat veranderde ‘s avonds.

Op de voorlaatste dag van het WK zeilen in Aarhus wist Emma de leidersplaats te veroveren in de Laser Radial-klasse. In haar negende race kwam Emma als elfde over de finish en finishte als tweede in race 10. Zo neemt Emma met 56 punten de leidersplaats in de tussenstand. De Nederlandse Marit Bouwmeester (67 punten) en de Deense Anne-Marie Rindom (79 punten) zijn de dichtste achtervolgers.

De Amerikaanse Paige Railey trekt zicht terug uit haar voorlaatste race, waardoor ze van de tweede naar de vierde plaats zakt en geen gevaar meer betekent voor Emma Plasschaert. Concurrente Paige Railey had gepompt net voor de finishlijn en kreeg hierdoor veel strafpunten.

Aan de medaillerace van vrijdagnamiddag mag enkel de top-10 deelnemen en tellen de punten dubbel. Omdat het verschil met de Deense Rindom meer dan 20 punten bedraagt, is Emma Plasschaert al zeker van een gouden of zilveren medaille. Als Emma tijdens de medaillerace in de top 6 eindigt of op 5 plaatsen van Marit Bouwmeester is ze zeker van goud en dus de wereldtitel.

(PR – Foto PR)