Emma Plasschaert hervat de wedstrijden in de Kieler Woche

Emma Plasschaert oefende deze zomer op de Noordzee ter hoogte van Oostende. © PR
Redactie KW

Medio september zeilt Emma Plasschaert opnieuw een wedstrijd. Dan neemt ze deel aan de Duitse Kieler Woche. Het open BK Laser van komend weekeinde in Oostende is immers geschrapt.

Na de annulatie van alle zeilwedstrijden konden Emma Plasschaert en haar Belgische collega’s vrij snel op de Noordzee voor Oostende trainen. Ze kregen toestemming via de haven Oostende, FOD Mobilitiet en Sport Vlaanderen en drukten hiervoor hun dankbaarheid uit. De groep internationale zeilers in ons land is echter heel beperkt. Om voldoende zeilers te hebben stapten de Laser-jongens aanvankelijk soms eens over op de damesboot. De zeilers waardeerden een tiendaagse stage in Marseille, een organisatie samen met de Franse olympische ploeg, net voor die zone ook code rood werd.

Toch is voor een topsporter wedstrijdritme opdoen heel belangrijk. Normaal gezien zouden de wedstrijden weer opstarten met het Open Belgisch kampioenschap Laser te Oostende eind deze maand. Deze wedstrijd werd echter door de Laser Klasse zelf geschrapt.

Twaalf landen vertegenwoordigd

Voorlopig gaat de Kieler Woche nog steeds door op de geplande data, van 10 tot 13 september. 70 zeilsters uit 12 landen, onder wie Emma Plasschaert, schreven zich in.

Daarna volgt het Europees kampioenschap dat de Poolse federatie overnam van de Griekse. Het heeft van 6 tot 13 oktober in Gdansk plaats. De Laser-mannen met Wannes Van Laer volgen hetzelfde programma. De 49’er heren en dames (met Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers; Anouk Geurts en Isaura Maenhaut) varen van 28 september tot 4 oktober hun Europees kampioenschap op de Altersee in Oostenrijk. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier