Emma Plasschaert hervat de competitie met WorldCup-race in Hyères

© BELGA
Redactie KW

Verscheidene West-Vlamingen nemen tot eind deze week aan de WorldCup-race in het Franse Hyères deel.

Woensdag vangt de World Cup-race in het Franse Hyères aan. Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) maakt er in de Laser Radial-klasse haar heroptreden nadat ze moest afhaken wegens ziekte.

“De ziektekiemen zijn verdreven, maar ik voel nog altijd dat mijn lichaam echt heeft moeten werken om beter te worden“, zegt Plasschaert. “Intensieve sessies voelen nog altijd zwaar aan. Ik kijk er naar uit om weer aan een competitie deel te nemen, want mijn laatste zeilrace dateert van januari in Miami. Ik ben benieuwd naar waar ik sta en ik hoop even goed te kunnen doen als vorig jaar met een top 10-plaats. Het is weer goed om te kijken waar ik sta na een trainingsperiode.”

Ook Maité Carlier (WOS Oostende) zeilt in dezelfde klasse als Emma Plasschaert in Hyères. Dit sterke damesveld bestaat uit 34 zeilsters uit 22 verschillende landen. De medaillerace heeft zondag 1 mei plaats waarna we de winnares kennen.

Yannick Lefèbvre neemt met Tom Pelsmaekers deel in de 49er. In deze snelle zeilboot nemen zij het op tegen 40 andere teams uit 21 verschillende landen. Wannes Van Laer zeilt in de Laser Standard-klasse.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier