Emma Plasschaert en Wannes Van Laer openen sterk in Japan

Redactie KW

De eerste dag op de Worldcup sailing in het Japanse Enoshima verliep heel goed voor de West-Vlamingen.

Emma Plasschaert neemt na twee reeksen op de openingsdag meteen de leiding in de Laser Radial-klasse. Ze vaarde een vijfde en derde plaats. Twee andere toppers, de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Deense Anne-Marie Rindom lieten in de tweede reeks een steek vallen en staan elfde en zestiende gerangschikt Plasschaerts ploeggenoot, Maité Carlier, vaarde een 27ste en een 43ste positie. Zij staat nu op de 36ste stek.

Ook bij de Laser Standard-klasse vaarde Wannes Van Laer een prima eerste dag. Hij behaalde een zesde en een negende plaats en prijkt in de tussenstand op de vierde plaats.

Bij de Nacra-boten staan Isaura Maenhout/Levi Slap 18de en Jan Heuninck/Anouck Geurts 20ste.

In de 49er-klasse kenden Yanncik Lefebvre en Tom Pelsmaekers een mindere eerste dag en zij moeten genoegen nemen met een 23ste plaats in de stand.

Na die eerste dag volgen er nog vier reeksen, gespreid over twee dagen. Vrijdag en zaterdag wordt de groep gesplitst in een gold en een silver vloot voor nog eens vier reeksen. Zondag ivolgt dan de Medalrace. Er zijn dus nog helemaal geen teerlingen geworpen. Enkel blikken Emma Plasschaert en Wannes Van Laer op een prima start terug.

De Worldcup-manche te Enoshima heeft plaats op de locatie van de Olympische Spelen 2020. Deze wedstrijd is dus voor de zeilers ook ideaal om de plaatselijke omstandigheden beter te leren kennen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier