Emma Plasschaert en Thomas Gunst zijn nationaal kampioen zeilen

© PR
Redactie KW

Na enkele seizoenen in Nieuwpoort en Knokke vond het Belgisch kampioenschap zeilen vorig weekend in Oostende plaats. Twee zeilers van Oostendse clubs werden nationaal kampioen.

48 Laser-zeilers namen in Oostende aan het Belgisch kampioenschap deel. Op zaterdag was het wachten op wat wind. Er hadden drie reeksen plaats. Op zondag was er iets meer wind, maar die stond aflandig zodat ze zeer shifterig was. Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) werd nationaal kampioene bij de vrouwen in Laser Radial. Evi Van Acker en Maité Carlier namen niet deel. Bij de Laser Standard-zeilers zegevierde Thomas Gunst (RNSYC Oostende) voor Arthur Baudet en Pieter Van Laer, vader van Wannes en uit Wijtschate.

Bij de jongsten (de gemengde klasse Laser 4.7) won de Antwerpse Eline Verstraelen voor Dries Van Hoye (VVW Inside Outside) en Anna de Bruycker (VVW Inside Outside). Ook de vier andere zeilers van VVW Inside Outside Oostende deden het goed: Jef Hinnekint werd vierde, Emile Versluys vijfde en Matisse Pintelon zesde. Bij de Radial-zeilers won Antwerpenaar Jenthe Verstraelen voor Thijs Peels en Daan Ravelingien (Watersport Oostende).

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier