Emma Plasschaert en Maïté Carlier starten met ambitie in de Laser Radial, in een deelnemersveld dat 24 zeilsters sterk is. In de Laser-klasse zijn Wannes Van Laer en William De Smet bij de 25 deelnemers. Jan Heuninck en Anouk Geurts bemannen één van de 18 boten in de Nacra 17.

De wereldbekerfinale is de laatste grote afspraak voor de wereldkampioenschappen, die van 30 juli tot 12 augustus in het Deense Aarhus plaatsvinden. De winnaars van de finale van vorig jaar in het Spaanse Santander, de winnaar van de wereldbekerregatta's van dit jaar (Gamagori, Miami en Hyères) en de top van de wereldbekerstand vormen het deelnemersveld.

Verdeeld over acht klasses komen er 221 zeilers, in 156 boten, uit 34 landen aan de start. De medal races worden zaterdag en zondag afgewerkt.

(Belga/PR)

Emma Plasschaert en Maïté Carlier starten met ambitie in de Laser Radial, in een deelnemersveld dat 24 zeilsters sterk is. In de Laser-klasse zijn Wannes Van Laer en William De Smet bij de 25 deelnemers. Jan Heuninck en Anouk Geurts bemannen één van de 18 boten in de Nacra 17. De wereldbekerfinale is de laatste grote afspraak voor de wereldkampioenschappen, die van 30 juli tot 12 augustus in het Deense Aarhus plaatsvinden. De winnaars van de finale van vorig jaar in het Spaanse Santander, de winnaar van de wereldbekerregatta's van dit jaar (Gamagori, Miami en Hyères) en de top van de wereldbekerstand vormen het deelnemersveld. Verdeeld over acht klasses komen er 221 zeilers, in 156 boten, uit 34 landen aan de start. De medal races worden zaterdag en zondag afgewerkt. (Belga/PR)