Emma Plasschaert en Maité Carlier aan de slag op WK in Oman

© BELGA
Redactie KW

Na de eerste twee regatta’s op het WK zeilen in de Laser Radial-klasse in Oman staat Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) voorlopig op een 21ste plaats. Maïté Carlier (WOS Oostende) prijkt op de 31ste stek.

Emma Plasschaert werd negende en negentiende. Maité Carlier werd veertiende en twintigste. Gedurende zeven dagen probeert men tien tot twaalf reeksen te varen. Na de derde wedstrijddag wordt de vlot in een gouden en een zilveren deel gesplitst. Het WK, dat duurt tot 26 november, eindigt niet met een medalrace.

Vorige maand eindigde Emma Plasschaert elfde in de World Cup Final te Abu Dhabi, de afsluiter van de wereldbeker-series. “Met dat resultaat, drie hoger dan een jaar eerder, was ik nog altijd niet supertevreden, ik maakte toch veel fouten. Vooral mijn voor de windse rakken liepen niet lekker. Gelukkig kan je leren uit je fouten. Alles wat ik van de World Cup Final heb opgestoken, ben ik nu aan het uitvoeren in Oman! Qua zeilomstandigheden is het hier geweldig en variërend. We zeilden reeds een paar dagen met sterkere wind, maar de afgelopen dagen was er een stuk minder wind met heel veel shiften. Het is leuk om zo een afwisseling te hebben”, zegt Emma Plasschaert vanuit Mussanah in Oman.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier