Emma Plasschaert eindigt vijfde in medalrace op paaszaterdag in Palma

Emma Plasschaert stond even aan de leiding in Mallorca, maar wordt uiteindelijk zesde in de eindstand. © Foto Belga)
Redactie KW

Op de Eurosaf-wedstrijd in Palma de Mallorca stonden zaterdagochtend enkel nog de medalraces gepland. Er was net als vrijdag weinig wind.

De enige Belgen in de medalraces waren Evi Van Acker en Emma Plasschaert in de Laser Radial-categorie. Evi Van Acker had in de finals echter al zo’n goede reeks gevaren dat ze al voldoende voorsprong telde. Vrijdagavond had ze dan ook de cup op haar naam geschreven. In de medalrace vaarde Evi Van Acker een tweede plaats, Emma Plasschaert een vijfde plaats. Zo komt Emma Plasschaert in de eindrangschikking op de zesde plaats te staan. Opnieuw is België het enige land bij de meisjes met twee zeilsters in de top tien.

Resultaat andere Belgen

Bij de andere Belgen verandert er niets aan de einduitslag, want zij waren niet geselecteerd voor de medal race: Maitée Carlier (65ste), Wannes Van Laer op laser (29ste); Sam Van Dormael op laser (72ste), Willima De Smet op Laser (laatste twee dagen door ziekte niet actief), Good-Ampe in de Nacra (45ste), Lefebvre-Slap (in 49’er) 43ste, Slap-Pelsmaekers in 49er (34ste).

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier