Emma Plasschaert eindigt als vierde in Kieler Woche

Voor Emma Plasschaert is de volgende opdracht het E.K. in Polen. © foto PR
Redactie KW

In de Laser Radial-klasse van de Kieler Woche legde Emma Plasschaert beslag op de vierde plaats. Op de slotdag won ze een race en werd ze eens achtste.

Emma Plasschaert kende een constante in de twee finaledagen. Door twee slechte races op de tweede van de vier wedstrijddagen keekde wereldkampioene van 2018 te snel tegen een grote achterstand aan. Elien Verstraelen eindigde 31ste. Isabelle Dompas 43ste.

Zaterdag 26 september vertrekken deze zeilsters naar Gdynia (Polen) waar op 6 oktober het Europees kampioenschap aanvangt. Daar staan eerst tien dagen training op het programma. Emma Plasschaert kent het water daar niet echt goed. Daarom is deze stage heel nuttig.

In de Laser Standard-klasse finishte Wannes Van Laer op de achtste stek. Hij had zondag eerst en elfde plaats gevaren en hij won de laatste race. William De Smet werd 32ste. In de 49er-klasse behaalden Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers een elfde plaats. Zondag boekten ze een achtste en zesde stek. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts eindigden op de tiende plaats in de 49erFX-klasse nadat ze in de twee races van zondag telkens veertiende werden.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier