Emma Plasschaert blijft vierde in Laser Radial-klasse

© DIRK WAEM Belga
Redactie KW

Zeilster Emma Plasschaert blijft vierde in de stand van de Laser Radial-klasse na afloop van de achtste regatta op de Olympische Spelen in Tokio. De 27-jarige Oostendse eindigde daarin donderdag op de vierde stek.

Plasschaert heeft er een goede dag opzitten in de baai van Enoshima. Na een vijfde plaats in de zevende regatta werd ze vierde in de laatste race van de dag, op 0:44 van de Deense winnares Anne-Marie Rindom. De Ierse Annalise Murphy werd tweede, voor de Finse Tuula Tenkanen.

De leiding blijft in handen van Anne-Marie Rindom, die 25 punten telt. Tuula Tenkanen staat op de tweede plaats met 46 punten. De Zweedse Josefin Olsson is derde met 47 punten. Daarna volgt Plasschaert met 49 punten. De Nederlandse titelverdedigster Marit Bouwmeester is zevende met 63 punten.

Er staan vrijdag nog twee regatta’s op het programma voor de medaillerace met de beste tien, die zondag voorzien is.

Plasschaert is de nummer 1 van de wereld in haar klasse en werd in 2018 in het Deense Aarhus wereldkampioene. In 2019 vond nabij Enoshima, een eilandje zo’n 50 km ten zuiden van Tokio, een olympische testrace plaats. Die werd gewonnen door Plasschaert.