Emma Meesseman: “Schitterend gevoel vanaf de nationale hymne”

Emma Meesseman, tweede van rechts, voerde als MVP de All-Star-Five aan. © P.R.
Redactie KW

Als een echt voorbeeld leidde Emma Meesseman haar team in het olympisch kwalificatietornooi te Oostende. Na een ontgoochelende opening tegen Canada veerden de Belgian Cats op tegen Japan en Zweden. Emma en co mogen hun koffers pakken voor Tokio!

De Belgian Cats zijn een olympische deelnemer. Dat staat vast na het olympisch kwalificatietornooi waarin ze afstand namen van Japen en Zweden. Naast de collectieve prestatie was er ook een individuele award. Emma Meesseman verdiende de onderscheiding “MVP van het tornooi”. Met gemiddeld 20,3 punten (waarvan vaak heel belangrijke korven), 6 rebounds en 3,3 assists zette ze heel knappe statistieken.

“In Oostende kende ik een schitterend gevoel, al vanaf het moment dat de nationale hymne klonk. Het gaf me kippenvel. Doorheen de hele match gaf het fantastisch publiek ons de nodige energie. Voor ieder van ons is het heerlijk om dit te bereiken in aanwezigheid van onze familie en vrienden”, merkte Emma Meesseman op. “We hebben nog wel enige tijd om dat te laten bezinken. Een droom is uitgekomen. We schreven geschiedenis. Daarvan zullen we nog lang genieten.”

Emma Meesseman won in Rusland en Amerika al topkampioenschappen. Maar voor haar vaderland haalde ze in Oostende het onderste uit de kan.

“Tegen Zweden was het zondag een moeilijke match. Aan beide zijden voelde je de stress. Ook in deze wedstrijd trachtte ik steeds iets te creëren. Soms werkte dat, soms weer niet. We hadden voldoende energie om steeds te pushen. Voor elk team betekent een olympische kwalificatie iets bijzonder. Dat wilden wij als thuisploeg niet meer laten ontglippen voor de ogen van onze familie en vrienden. Voor de match geloofden we al dat het onze match zou zijn maar je moet de match toch nog spelen. We beseften dat er geen ander situatie was dan deze match te winnen. We hadden vertrouwen. Het gaf ons ook moed dat Zweden in de tweede helft steeds minder baskette dan in de eerste helft”, blikt Meesseman op de tweede overwinning terug. “Over het hele tornooi heb je onze vechtlust en ons fysisch basket gezien. Daarbij kwam dan nog dat mooie spel tegen Japan. Ik ben benieuwd hoe ver dit ons in de toekomst kan brengen wanneer we straks nog meer voorbereiding kennen en nog beter op mekaar ingespeeld zijn.”

“Onze gevoelens na deze kwalificatie zijn dezelfde als iedereen in de zaal: trots, blij en opgelucht. De voorbije maanden waren we wel heel gespannen. We kenden de namen van de tegenstanders. In deze groep wist je echt niet welke slaagkans je had. De tijd ging supertraag voorbij. Nu zijn we vooral opgelucht. We weten waar we deze zomer zullen zijn. Onze droom komt uit! Wij wilden er geraken en we hebben alles ervoor gedaan. Wat de mensen zeggen, is waar: de weg erheen is moeilijker dan er op het tornooi te staan. Dat geloof ik voor 100 %. Als je er zo lang van droomt, is het nu wel iets enorm dat op ons afkomt. Laat ons er nu eerst vooral van genieten.” (P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier