Emilio Vannieuwenhuyze pakt dubbele reekszege in Tielt

© Foto Coghe
Redactie KW

De jaarlijkse motorcross voor VJMO & MCLB georganiseerd door Mx De Bangermannen, team rond Zijspanrijdster Colleen Van Troys, werd een enorm success op 18 en 19 juni.

Op zaterdag waren er liefst 112 jeugdpiloten op de afspraak, ondanks de druilirige motregen, en een vijftigtal Brommers en Pit-Bikes in speciale reeksen. Op zondag stonden er 380 piloten achter het starthekken. In de voormiddag lag het parcours er wat glibberig en modderig bij, maar in de namiddag kwamen de eerste stofwolken voorzichtig opsteken. Ideale weersomstandigheden voor de paar duizend toeschouwers die konden genieten van een spannende en spectaculaire crossdag.

Emilio Vannieuwenhuyze (foto) uit Lichtervelde bevestigde andermaal dat hij uit het goede hout gesneden is. De kleinzoon van Ronny Priem won beide reeksen bij de Beloften mx2 na knappe starts en oprukken naar de leiding om steeds verder uit te lopen. Op zijn nieuwe KTM 125cc liep Emilio driekwart minuut uit op zijn naaste achtervolgers.

Jelle Verbeke (Sint-Eloois-Vijve) nam kopstarts bij de Beloften, maar moest het meesterschap van Emilio ondergaan. Jelle finishte in beide reeksen als derde, na heel knappe races op het moeilijke circuit, en was daarmee goed voor de tweede eindstek.

Kelly Debruyne (Poperinge) won opnieuw bij de Dames-Open met dubbele reekszege. Tussen de heren Nieuwelingen-Open kwam Kelly als zesde en vierde onder de geblokte vlag. In de stand van het BK loopt ze uit tot 45 punten bonus.

Karel Vanhaecke (Oostkamp) zet zijn zegereeks verder bij de Junioren mx1, hij won opnieuw beide reeksen. Bij deze was Mike De Vos uit Egem-Pittem tweede in de eindstand met de vierde en tweede plaatsen. Nick Lamote (Sysele) mocht ook weer naar de hulde na afloop, hij werd tweede bij de Juniors mx2.

Cyriel Engelaere (Kerckhove) zorgde voor een aangename verrassing bij de Nationalen. Hij schreef de eerste reeks op zijn naam en kwam als derde door de finish in de slotmanche, goed voor de eindzege. Greg Demeulemeester (Kerckhove) kwam ook goed weg in beide reeksen der Nationalen, hij was steeds in strijd voor de reekszeges en legde beslag op de vierde en tweede plaatsen, goed voor de tweede eindstek. Dylan Declercq (Bavikhove) werd derde in de eindstand der Nationalen na zijn dubbele vijfde plaatsen.

Jurgen Wybo (St.Eloois-Winkel – Lichtervelde) was heel sterk bezig bij de Internationalen. In beide reeksen nam Woby kopstart en kon een kloof slaan, maar in de slotminuten kwam de concurentie terug opzetten en Jurgen finishte als derde en tweede. Hij legde beslag op de tweede eindstek achter Seronval, en pakt opnieuw de derde plaats in de stand van het Belgisch Kampioenschap.

Mattis Meersschout (Wingene) kwam als tiende en dertiende onder de geblokte vlag bij de Internationalen, telkens als beste uit de groep Inters Open B. Vooral zijn remonte in de tweede manche na een slipper, maakte indruk, hij moest gaan achtervolgen met bijna een halve ronde achterstand en slaagde er alsnog in om als beste B de finish te bereiken.

Tim Vandriessche (Menen) werd derde bij de Internationalen mx2 met de 13de en 7de plaatsen, als derde en tweede mx2. In de eerste reeks volgde Timmeke als vijfde tussen de Mx1-rijders tot hij ten val kwam op de tafelberg en heel wat tijd verspeelde.

Benny Van Impe (Ruiselede) werd tweede bij de Nieuwelingen B met reekszege en tweede plaats, met een verschil van vijf seconden. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd derde bij deze Nieuwelingen B met de derde en vijfde plaatsen.

Jamie Vandenberghe (Westkerke) werd derde bij de Nieuwelingen mx1.

Jarno Evaert (Lendelede) was knap bezig bij de Nieuwelingen mx2 en werd tweede.

Jens De Kegel (Koekelare) won de eerste reeks der Quads, die met 30 vierwielers achter het starthekken stonden, na een heel spannende race met een viertal rijders op een zakdoek. In de tweede manche pas de vijfde plaats na mislukte start en derde totaal in groep A.

Bert Bintein uit Izegem is een der grote verrassingen van huidig seizoen bij de Quads. Hij mocht opnieuw naar de hulde na afloop, Bert kwam als tiende onder de geblokte vlag in beide reeksen, telkens als reekswinnaar groep B, en dus eindwinnaar.

De Zijspannen zorgen voor spanning en spektakel

Bert Soetaert – Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) zijn de winnaars geworden van de dag bij de vierwielers, die met liefst 27 karren achter het starthekken verschenen. Voor aanvang stonden ze gelijk met Matthijs-Sabbe in de stand van het B.K.. In beide reeksen ging het er heel spannend aan toe tussen die twee, om beurt aan de leiding, maar Soetaert-Vandeursen zetten de puntjes op de I met dubbele reekszege en daarmee lopen ze nu zes punten uit in de stand van het kampioenschap.

Mathieu Verbrugghe-Gauthier Valcke (Oostrozebeke) mochten met de hulde van de Zijspannen B op het hoogste schavotje als eindwinnaars. Ze legden beslag op de zesde en negende plaatsen, als reekswinnaar en tweede groep B.

Jason Carron-Robin Wille (Tielt-Oostrozebeke) werden tweede in groep B met dubbele derde plaats.

Pieter Vanwalleghem-Steve De Schacht (Oudenburg-Ettelgem) werden derde B’s.

Dylan Boussy-Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide) kenden dikke pech bij de start van de eerste reeks, ze kwamen ten val waarbij bakkenist Achly zich blesseerde en tot opgave gedwongen. In de tweede manche met andere bakkenist werd Dylan als achtste afgevlagd ondanks een nieuwe slipper, en dat als beste in groep B. In de stand van het B.K. heeft Dylan nu nog 24 punten bonus op zijn naaste achtervolger Mathieu Verbrugghe.

Volgende afspraak op zaterdag 25 juni met VJMO en op zondag 26 juni met MCLB te Oostkamp, een organisatie van Mc De Kleiduivels. GPS: Vliegweg.

(tekst GuidoA. – foto G.Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.