Emilio Vannieuwenhuyse pakt 50 punten voor BK

© Foto Coghe
Redactie KW

VJMO en MCLB waren op paaszaterdag en paaszondag te gast in het Oost-Vlaamse Laarne, waar het door het warme en droge weer een hard labeur werd op het zanderig parcours met diepe sporen. Zaterdag verschenen 120 jeugdrijders achter het starthekken en op zondag kwamen de crossers met 350 opdagen om hun hobby te beoefenen onder grote belangstelling.

Emilio Vannieuwenhuyse uit Lichtervelde straalt vertrouwen en een goede conditie uit en bewees dat met dubbele reekszege bij de Nationalen 250cc. In beide reeksen domineerde het jonge talent en won met ruime voorsprong en pakte de volle pot van 50 punten voor het Belgisch Kampioenschap. Emilio staat dan ook aan de leiding met elf punten voorsprong.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) mocht andermaal op het hoogste podium met de hulde, hij won beide reeksen bij de Inters Open B. Tussen de Internationalen 250 en 500cc finishte Greg als negende en twaalfde. In de tussenstand van het B.K. staat hij aan de leiding met 12 punten voorsprong op zijn naaste achtervolger Greg Vullers.

Jorne Tytgat (Kerckhove) was opnieuw knap bezig bij de Internationalen 500cc, in beide reeksen finishte hij als vijfde en was daarmee vierde in de eindstand.

Cisse Haelewyn (Lichtervelde) schreef beide reeksen op zijn naam bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar) en mocht met de hulde op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker, in de stand van het B.K. leidt Cisse met zes punten bonus. Jonas Vandamme (Beernem) mocht mee op het podium als tweede bij de Nieuwelingen A met de tweede en derde plaatsen.

Gerdy Bouton (Zuidschote) werd opnieuw winnaar bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar), hij won de eerste reeks en finishte als derde in de tweede manche. In de stand van het B.K. staat Gerdy aan de leiding met bonus van zeven punten voorsprong. Dwight Van Den Bogaert (Sint Eloois Vijve) werd driedubbel tweede bij de Nieuwelingen B. Stefaan De Ruyck (Tielt) mocht naar het podium als derde bij de Nieuwelingen C (+41 jaar), hij legde beslag op de derde en vierde plaatsen. Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) won de eerste reeks bij de Nieuwelingen 250/500cc (19-24 jaar) en werd als derde afgevlagd in de tweede manche, hij was daarmee tweede in de eindstand. Nate Van Tatenhove (Zwevezele) miste de eindzege bij de Beloften met twaalf seconden, met gelijk aantal punten na zijn derde plaats en reekszege. Nate telt evenveel punten in het B.K. als zijn belager Seppe De Vos, de winnaar van zondag. Wout Vandecappelle (Oostrozebeke) mocht mee naar de hulde bij de Beloften met de derde eindstek na zijn vierde en vijfde plaatsen. Emiel Soens (Zwevegem) werd dubbel derde bij de Juniors 250cc, en was daarmee tweede in de eindstand.

Niels De Winter (Desselgem) werd driedubbel tweede bij de Quads A.

Zijspannen

Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Oostrozebeke) waren bij de driewielers beresterk bezig met kopstarts en dubbele reekszeges, en de volle pot van 50 punten voor het B.K. Zij rukken op naar de leiding in de tussenstand van het kampioenschap met één punt voorsprong op Yens Delmotte – Tom Verbrugghe die de derde podiumplaats mochten bezetten. In de eerste reeks kwamen Yens en Tom als tweede onder de geblokte vlag, maar de zieke Yens moest zich dapper weren in de slotmanche om als vijfde A-rijder de finish te halen. De tweede podiumplaats was voor Maxim Van Der Haeghen – Frederik Van Der Voorden (Brugge-Eksaarde) die als vijfde en derde afklokten. Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden tweede bij de Zijspannen B, met de vierde plaats en reekszege. Maxim en Mathias Moenaert (Gistel) legden beslag op de tweede en vierde plaatsen in groep B en mochten naar de hulde als derde in de eindstand. (GuidoA.)

Volgende afspraak zaterdag 27 en zondag 28 april op het prachtige parcours langs de vaart te Aalter in een organisatie van Mc Poeke. Proeven B.K. voor Nieuwelingen A en Experten, Nieuwelingen C en Dames, Nieuwelingen 250/500cc, en de Junioren en Nationalen 500cc.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier