Elastika Roeselare geniet van nieuwe turnhal in Rumbeke: “De start verliep nog beter dan verwacht”

Elastika heeft dankzij de turnhal met vaste opstellingen een boost gekregen. (gf)
Redactie KW

In de omnisporthal van vzw Rista aan de Wervikhovestraat opende Elastika zijn nieuwe thuishaven. Het was hard werken de voorbije maanden voor voorzitter Tom Denys en zijn team, maar nu genieten ze volop van de nieuwe, vaste locatie.

“Intussen zijn we een dikke maand bezig in onze nieuwe locatie en bijna alles staat op punt. Intern loopt alles vlot. Er zijn ook al nieuwe samenwerkingen met externen en met Rista zijn de laatste regelingen in de afwerkingsfase”, aldus voorzitter Tom Denys. “De diepgaande voorbereiding leidde tot een vlekkeloze start. Ik had bijsturingen verwacht, maar die waren niet nodig. Op papier zag het er goed uit, in de praktijk ging het nog beter dan verwacht.”

“We maken ons alleen grote zorgen over de stijgende kosten die er jaarlijks aankomen. Tot nu hebben we altijd een begroting en jaarrekening op orde gehad door heel gericht te investeren in mensen, materialen, opleiding en werking waaronder huur. Die laatste is een factor die over een paar jaar bij ons procentueel enorm zal verschillen in vergelijking met vroeger. We zullen dus nog efficiënter omgaan met beschikbare middelen en extra activiteiten moeten organiseren om de lidgelden budgetvriendelijk te kunnen houden.”

Plezier beleven

“Onze werking heeft dankzij deze turnhal met vaste opstellingen een boost gekregen. Schepen José Debels heeft ons bij onze moeilijke zoektocht begeleid van A tot Z. We zijn het stadsbestuur alvast heel dankbaar. De medewerkers en trainers komen met nog meer zin naar de club. De materiële omstandigheden maken er mijn werk als voorzitter iets makkelijker op. Ik zie het als mijn taak om te motiveren, te verbinden, jongeren en vrijwilligers samen te brengen en iedereen de vrijheid te geven om zijn verantwoordelijkheid en taak, hoe groot of klein ook, uit te voeren en er zelf plezier aan te beleven.” (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier