Eindelijk weer motorcross: VJMO en MCLB openen seizoen dit weekend in Tielt

Colleen Van Troys en Simon Dinneweth van Mc De Bangermannen. (foto Guido A.)
Colleen Van Troys en Simon Dinneweth van Mc De Bangermannen. (foto Guido A.)
Redactie KW

In normale omstandigheden zou het motorcrossseizoen nu al halverwege zijn, maar door corona kan het pas dit weekend van start gaan. Plaats van afspraak is de Rijkegemkouterstraat in Tielt, een parcours met heel wat springwerk. De organisatoren zijn Mc De Bangermannen, het team rond zijspanduo Colleen Van Troys-Simon Dinneweth.

Het duo Van Troys-Dinneweth gaat dit jaar de uitdaging aan om de seizoensopener van het motorcrossseizoen te organiseren, op de velden van boer Franky De Roo. “Het organiseren van deze tweedaagse – op zaterdag de jeugd VJMO (Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding) en op zondag de grote jongens en enkele meisjes bij MCLB (Motor Cross Liefhebbers Bond) – zou echter onmogelijk zijn zonder de hulp van zovele vrienden en familieleden die ons jaarlijks bijstaan”, aldus Colleen Van Troys. “In het bijzonder wil ik mijn mama Mia en papa Philippe bedanken, die mij na al die jaren nog altijd bijstaan en steunen om mijn geliefde hobby uit te oefenen. Ook dank aan de politie, brandweer en het stadsbestuur van Tielt die het evenement mede mogelijk maken.”

Aangepaste regels

“De aangepaste regels in deze coronatijden moeten door iedereen gerespecteerd en gevolgd worden”, benadrukt MCLB-secretaris Ronny Van Hauteghem. “Laten we er samen voor zorgen dat wij de regels respecteren om het verloop niet in het gedrang te brengen. In het rennerspark moet iedereen de nodige afstand houden. Alle voertuigen moeten naast elkaar aansluiten in dezelfde richting, zodat alles vlot verloopt bij een eventuele evacuatie door ordediensten. Bij verplaatsingen van en naar de omloop moet iedereen ouder dan twaalf jaar een mondmasker dragen. De onderlinge afstand van anderhalve meter rond de omloop moet gerespecteerd worden. Als die anderhalve meter niet mogelijk is, moet je je mondmasker dragen. En iets eten of drinken kan als je stilstaat of neerzit.”

Technische fiche

Zaterdag inschrijven voor de jeugd van 8.15 tot 9.45 uur in de feesttent op het parcours, quadrijders van 11.30 tot 12 uur (dagvergunningen toegelaten). Op zaterdagavond sluit de tent om 21 uur. Zondag inschrijven vanaf 7 uur tot 9 uur, dagvergunningen toegelaten. De reeksen starten om 10.25 uur. Er zijn twaalf reeksen, die elk twee keer worden gereden. Inkom is 13 euro voor beide dagen, jongeren -15 jaar mogen gratis binnen. (GA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.