Eind september weet Vandoorne waar hij aan toe is bij McLaren

Stoffel Vandoorne afgelopen weekend in Spa-Francorchamps. © BELGA
Bart Vanacker
Bart Vanacker Medewerker Formule 1

Stoffel Vandoorne’s team, het Britse McLaren, zal voor het einde van september bekendmaken welke piloot in 2019 voor de renstal zal rijden naast Carlos Sainz.

Dat zou het Britse team volgens de website RaceFans bevestigd hebben tijdens een conference call met zijn investeerders.

Sainz rijdt dit seizoen nog bij Renault maar verhuist volgend jaar naar McLaren, waar hij de Spanjaard Fernando Alonso vervangt. Alonso verlaat de formule 1.

Blijft de vraag wie de tweede piloot wordt: West-Vlaming Stoffel Vandoorne lijkt op de wip te zitten na een tegenvallend seizoen, waarin Alonso hem al 13 keer op rij te snel af was tijdens de kwalificaties.

Kapers op de kust

Tijdens de eerste vrije oefenritten op het Italiaanse circuit van Monza dit weekend mag testrijder Lando Norris achter het stuur kruipen van Vandoorne’s McLaren. Kwestie van te zien hoe hij het er vanaf brengt.

Maar Norris is niet de enige bedreiging voor Vandoorne. Ook Sergio Perez – die in 2013 al voor McLaren reed – wordt in de wandelgangen genoemd als vervanger van Vandoorne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier