Eind mei boksgala met Delfine Persoon in stedelijke sporthal van Torhout

Bokskampioene Delphine Persoon. © JS
Johan Sabbe

Goed nieuws voor de boksliefhebbers. Op zondag 28 mei heeft er een boksgala plaats in de stedelijke sporthal. De bekende, meervoudige wereldkampioene bij de lichtgewichten Delfine Persoon zal in principe ook een kamp boksen.

De organisatie gebeurt door het Boxing Team Houtland met Filiep Tampere, de trainer en partner van Delfine Persoon, als drijvende kracht. Er wordt gehoopt op 800 à 1.000 toeschouwers, met zit- én staanplaatsen. “We hebben met de stad de aanvraag goedgekeurd om het boksgala te laten organiseren en staan er pal achter”, zegt schepen van Sport Rita Dewulf.

“Maar voor alle duidelijkheid: we komen met de stadskas financieel niet tussen. Onder de organisatoren bevinden zich Filiep en Delfine, net als mijn achterneef Charles Hollevoet (die sponsors zal zoeken), Stefaan Brinckman (die voor de catering en de praktische organisatie instaat) en Hervé Taveirne (die de drankverkoop coördineert en medewerkers zoekt). In zaal De Mast zal er een vipgebeuren plaatshebben voor ongeveer 300 personen. Niets wordt aan het toeval overgelaten.”

“Ik ben Delfine Persoon genegen. Ze is een topkampioene en blijft toch altijd bescheiden. Ze combineert haar boksloopbaan met een job bij de federale politie. Je moet het maar doen: keihard trainen en wereldtitels behalen. Daar heb ik oprecht respect voor.”

Ook renners boksen

Uiteraard zullen er diverse kampen te zien zijn. Zo treedt Wijnendalenaar Robin Barbiaux in de ring, net als profboksster Amy Naert uit Ingelmunster, profbokser Leonardo Strynckx en uiteraard Delfine Persoon. Ook de ex-wielrenners Zico Waeytens en Leif Hoste boksen een match.

“Om de vloer niet te beschadigen, zullen de sporthal A en zaal De Mast volledig voorzien worden van matten”, legt schepen Dewulf uit. “Ook onder de boksring zelf zullen er matten liggen. Die maken deel uit van de boksringsinstallatie. Daar staat het Boxing Team Houtland garant voor.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.