De eerste rit moest geneutraliseerd worden nadat de Brit Tony Capon een elektriciteitspaal ramde en de paal op de weg dreigde te vallen. De tweede rit werd dan maar op een ingekort parcours verreden. Nadat de bevoegde instanties de paal opgeruimd hadden, kon men uiteindelijk de derde en vierde rit in normale omstandigheden afwerken.

Resoluut op jacht naar de VAS-titel

Steve Bécaert liet zich echter niet uit zijn lood slaan en nam onmiddellijk de leiding in handen. Hij was zeven seconden sneller dan Lorenzo Bossu, die de Peugeot 208 T16 R5 - die normaal voor verhuur dient - kwam testen en nog iets verderop volgde Dennis Degroote. Ook tijdens de derde en vierde rit waren de snelste tijden voor Steve Bécaert, die zo onbedreigd naar de eerste zege uit zijn carrière reed. De transporteur uit Poperinge was bij de eindafrekening zo'n 21 seconden sneller dan Lorenzo Bossu. "Eindelijk! We hebben al zo veel tweede en derde plaatsen verzameld dat ik begon te denken dat ik nooit een wedstrijd zou winnen. We zijn al het hele seizoen sterk bezig en vandaag was de gelegenheid om die langverwachte overwinning binnen te halen. We gaan nu resoluut op jacht naar de VAS-titel die ik al twee keer won", aldus Bécaert.

Lorenzo Bossu beëindigde zijn testsessie op een mooie tweede plaats. De garagehouder uit Zarren was dan ook zeer tevreden. "De Peugeot is een leuke auto, maar op dit type parcours kom je topsnelheid tekort om te kunnen wedijveren met de Mitsubishi Lancer Evo X."

Normaal verwachtte iedereen Dennis Degroote op de derde plaats, maar de piloot uit Passendale kreeg vijf minuten straftijd aan zijn broek toen hij een stempelcontrole miste. De derde plaats ging zo in extremis naar de Brit Niall Moroney met zijn prachtige Subaru Impreza WRC.

Verdere ereplaatsen

Voor de verdere ereplaatsen zagen we een spannende strijd tussen de BMW's van Alliet, Algoedt en Segers enerzijds en een mooi duel tussen de voorwielaangedreven wagens van Vermeire en Denys. Xavier Alliet had uiteindelijk de beste eindspurt in huis en werd mooi vierde voor Cris Algoedt. Steve Brown plaatste zijn Mitsubishi Lancer Evo X tussen het BMW-geweld op de zesde plaats, terwijl Jelle Segers nog zevende werd.

Jelle Vermeire won uiteindelijk de strijd van de voorwielaangedreven wagens en werd bovendien achtste algemeen.

Eerste zege voor Dirk Depuydt

Bij de Historics stond er geen maat op de Kortrijkzaan Dirk Depuydt. Hij realiseerde alle snelste tijden en kon zo gemakkelijk Nick Toorré en Danny Vancoillie afhouden. "Na de Historic Ypres Rally was ik zeer ontgoocheld omdat we toen moesten opgeven met een geblokkeerde handrem, terwijl een dichte ereplaats mogelijk was. Dit is de eerste zege uit mijn carrière nadat ik al heel wat ereplaatsen behaald heb", aldus de 51-jarige Depuydt.

(FM)

De uitslag :

Bécaert-Beernaert Mitsubishi Lancer Evo X

Bossu-Crommelink Peugeot 208 T16 R5

Moroney-Davies Subaru Impreza WRC

Alliet-Cnudde BMW M3

Algoedt-Vinckier BMW 1M

Brown-Capoen Mitsubishi Lancer Evo X

Segers-Vercaigne BMW M3

Reddington-Werner Ford Escort

Vermeire-Vromman Peugeot 208 R2

Vandenabeele-Lambrecht BMW M3

De eerste rit moest geneutraliseerd worden nadat de Brit Tony Capon een elektriciteitspaal ramde en de paal op de weg dreigde te vallen. De tweede rit werd dan maar op een ingekort parcours verreden. Nadat de bevoegde instanties de paal opgeruimd hadden, kon men uiteindelijk de derde en vierde rit in normale omstandigheden afwerken.Steve Bécaert liet zich echter niet uit zijn lood slaan en nam onmiddellijk de leiding in handen. Hij was zeven seconden sneller dan Lorenzo Bossu, die de Peugeot 208 T16 R5 - die normaal voor verhuur dient - kwam testen en nog iets verderop volgde Dennis Degroote. Ook tijdens de derde en vierde rit waren de snelste tijden voor Steve Bécaert, die zo onbedreigd naar de eerste zege uit zijn carrière reed. De transporteur uit Poperinge was bij de eindafrekening zo'n 21 seconden sneller dan Lorenzo Bossu. "Eindelijk! We hebben al zo veel tweede en derde plaatsen verzameld dat ik begon te denken dat ik nooit een wedstrijd zou winnen. We zijn al het hele seizoen sterk bezig en vandaag was de gelegenheid om die langverwachte overwinning binnen te halen. We gaan nu resoluut op jacht naar de VAS-titel die ik al twee keer won", aldus Bécaert.Lorenzo Bossu beëindigde zijn testsessie op een mooie tweede plaats. De garagehouder uit Zarren was dan ook zeer tevreden. "De Peugeot is een leuke auto, maar op dit type parcours kom je topsnelheid tekort om te kunnen wedijveren met de Mitsubishi Lancer Evo X."Normaal verwachtte iedereen Dennis Degroote op de derde plaats, maar de piloot uit Passendale kreeg vijf minuten straftijd aan zijn broek toen hij een stempelcontrole miste. De derde plaats ging zo in extremis naar de Brit Niall Moroney met zijn prachtige Subaru Impreza WRC.Voor de verdere ereplaatsen zagen we een spannende strijd tussen de BMW's van Alliet, Algoedt en Segers enerzijds en een mooi duel tussen de voorwielaangedreven wagens van Vermeire en Denys. Xavier Alliet had uiteindelijk de beste eindspurt in huis en werd mooi vierde voor Cris Algoedt. Steve Brown plaatste zijn Mitsubishi Lancer Evo X tussen het BMW-geweld op de zesde plaats, terwijl Jelle Segers nog zevende werd.Jelle Vermeire won uiteindelijk de strijd van de voorwielaangedreven wagens en werd bovendien achtste algemeen.Bij de Historics stond er geen maat op de Kortrijkzaan Dirk Depuydt. Hij realiseerde alle snelste tijden en kon zo gemakkelijk Nick Toorré en Danny Vancoillie afhouden. "Na de Historic Ypres Rally was ik zeer ontgoocheld omdat we toen moesten opgeven met een geblokkeerde handrem, terwijl een dichte ereplaats mogelijk was. Dit is de eerste zege uit mijn carrière nadat ik al heel wat ereplaatsen behaald heb", aldus de 51-jarige Depuydt. (FM)