Eerste zege voor Nick Lamote uit Sijsele bij de junioren is een feit

© Foto Coghe
Redactie KW

De MCLB was het weekend van 28 en 29 mei te gast in Zwevezele bij Mc De Carburateurs, team rond Internationaal Torpjurn Van Hoe.

Op een prachtig en veilig circuit kreeg men cross van het hoogste niveau, mede dank zij de weermaker die voor wat zonnestralen zorgde en het pas in het laatste uur op zondag een beetje liet regenen.

Nick Lamote uit Sijsele behaalde er zijn eerste zege bij de Junioren mx2. In de eerste reeks finishte de poulain van Mc ‘t Hoekske op de tweede plaats en in de slotmanche zette Nick de puntjes op de i met de reekszege, meteen goed voor de bloemen.

Niel Vandevelde (Ooigem) won de eerste reeks bij de Junioren en leek in de tweede manche ook goed op weg tot hij een foutje maakte in de eindfase en terugviel naar de vierde plaats en daarmee derde werd in totaal bij de Juniors mx2.

Karel Vanhaecke (Oostkamp) mocht na afloop met de hulde ook op het hoogste schavotje als winnaar bij de Junioren mx1. Hij was de beste in de eerste reeks en tweede in de slotmanche, goed voor de eindzege. In de stand van het B.K. telt Karel nu 20 punten bonus.

Matthias Vermeersch (Ardooie-Ingelmunster) werd tweede in totaal bij de Junioren mx1, ondanks twee slechte starts in 15de stelling kwam hij opgerukt naar de tweede en derde plaatsen.

Stanley Verstraete (Zerkegem) werd dubbelwinnaar bij de Nationalen mx2.

Jorne Tytgat (Kerckhove) mocht naar de hulde als derde in de eindstand bij de Internationalen mx1, hij legde beslag op de vierde en derde plaatsen.

Mattis Meersschout (Wingene) finishte bij de Internationalen als twaalfde en zevende, telkens als beste uit de groep Inters Open B. Met de hulde mocht hij dan ook op het hoogste schavotje.

Tim Vandriessche (Menen) was ook aan het feest als eindwinnaar bij de Internationalen mx2. In beide reeksen kwam Timmeke als vijfde onder de geblokte vlag tussen de mx1-rijders, als beste en tweede mx2.

Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) was andermaal de beste bij de Dames-Open in beide reeksen, Kelly leidt in het B.K. met ruime voorsprong van 35p op weg naar nieuwe titel.

Kristof Calus (Heestert) werd derde bij de Experten A na twee kopstarts en derde plaatsen.

Lothar Desmet (Pittem) mocht naar de hulde als derde bij de Nieuwelingen mx1.

Jarno Evaert (Lendelede) werd tweede bij de Nieuwelingen mx2 met dubbele derde plek.

Jelle Verbeke (St.Eloois Vijve) kwam als tweede en derde onder de geblokte vlag bij de Beloften waarmee hij tweede werd in de totaalstand.

Bert Bintein uit Izegem is dit seizoen heel sterk bezig bij de vierwielers, bij de Quads. Bert kwam als achtste en twaalfde door de finish tussen de A-rijders, als reekswinnaar en tweede bij de Quads Open B. In de eindstand verloor hij de eerste plaats met twee seconden.

West-Vlaanderen weer boven bij de Zijspannen

Stijn Matthijs – Dagwin Sabbe (Ruddervoorde) wonnen beide reeksen en waren dan ook eindwinnaars bij de Zijspannen A.

Bert Soetaert – Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) werden tweede in groep A, zij legden beslag op de vierde en derde plaatsen. In beide reeksen namen ze de leiding en leken op weg naar de zege tot ze in de eindfase door een rijfout teruggewezen werden.

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) mochten mee naar de hulde als derde in groep A. In de eerste reeks goede start en knappe derde plaats. In de tweede heat een dramatische start, met ruime achterstand van achter het starthekken gekomen begonnen zij aan een fantastische inhaalrace, één na één werd de concurentie opgeraapt om te eindigen in het wiel van de vijfde.

Dylan Boussy – Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide) verrasten alweer met een heel sterke prestatie, als jongste van alle deelnemers, werd Dylan als tweede afgevlagd in beide reeksen, als beste en eindwinnaar in groep B.

Matthieu Verbrugghe – Gauthier Valcke (Oostrozebeke) werden tweede in groep B.

Pieter Vanwalleghem – Steve De Schacht (Oudenburg-Ettelgem) mochten naar de hulde als derde bij de Zijspannen B.

(GuidoA. – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier