Eerste zege voor Damon Tanghe uit Ooigem bij de Inters Open B

© Foto Coghe
Redactie KW

Massale belangstelling voor deze zonovergoten klassieker van M.C. Herzele op het spektakelcircuit aan het Hof ter Goten in Herzele die liefst 622 piloten over het ganse weekend mocht verwelkomen, waarvan 433 op de zomerse zondag.

Wietse Brackman domineerde beide manches bij de elite en bracht met zijn spectaculaire sprongen de vele toeschouwers in vervoering, terwijl Sabrina Van Calster en Jimmy Van Gennip tweemaal te sterk bleken voor de vele zijspannen.

Damon Tanghe uit Ooigem was knap bezig bij de Internationalen, de jonge kampioen bij de Nationalen mx1 anno 2017 moest hard knokken om na blessure bij het begin van het seizoen op niveau te komen en slaagde erin op het heuvelcircuit met zijn spectaculaire sprongen twee maal als eerste Inter B de finish te bereiken. In beide reeksen kwam hij tussen de A-Internationalen als negende onder de geblokte vlag te komen en aldus de bloemen en de grootste beker te veroveren.

Stanley Verstraete (Zerkegem) mocht mee op het podium bij deze Inters B als derde.

Bij afwezigheid van Jurgen Wybo wegens communiefeest, lag de weg naar de zege bij de Internationalen mx2 open. Henson Lievens greep de kans met de reekszege en tweede plaats. De tweede eindstek was hier voor Mattis Meersschout (Wingene) die als tweede en eerste de finish bereikte.

Bij de Internationalen mx1 was Wietse Brackman iedereen te sterk af en won beide reeksen met ruime voorsprong en de nodige show. Nationaal kampioen David Segers werd dubbel tweede, en Jorne Tytgat uit Kerckhove, lid van het organiserende Mc Herzele, dubbel derde.

Gilles Gesquiere (Adinkerke) was opnieuw voor iedereen te sterk bij de Nieuwelingen mx1, de kustboy schreef andermaal beide reeksen op zijn naam.

Jana Calus (Heestert) werd driedubbel derde bij de Dames Open. Christian Dubaere (Otegem) mocht naar de hulde als derde bij de Nieuwelingen B met de vierde en derde plaatsen. Ook een knappe prestatie van Michael Coopman uit Oostkamp bij de Juniors mx1, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en legde beslag op de vierde plek na de pauze, goed voor de derde podiumplaats. Niel Vandevelde (Ooigem) werd vierde in de eerste reeks bij de Nationalen mx2 en won de slotmanche, van start tot finish aan de leiding, hij werd derde in de eindstand.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) werd andermaal dubbelwinnaar bij de Masters.

Zijspannen

Met 27 ‘karren’ achter het starthekken was het spektakel opnieuw verzekerd, maar ditmaal geen West-Vlaamse zege in groep A. Een van de dames in het gezelschap, de Limburgse Sabrina Van Calster met Jimmy Van Ginnip in het bakje, schreef beide reeksen op haar naam. De tweede eindstek was voor Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) met de vierde en tweede plaatsen. Derde op het A-podium waren Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die in beide reeksen beslag legden op de derde plaats.

In groep B waren de bloemen voor Sven Siongers-Joey Valcke (Antwerpen-Oostrozebeke) die als zesde en vijfde de finish bereikten, als reekswinnaar en tweede B. Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke-Meulebeke) werden tweede B met de derde plek en reekszege, op de zevende en vierde plaatsen. Junior Verhelst-Frederik Van Der Voorden (Wingene-Eksaarde) mochten naar de hulde als derde zijspan B, zij kwamen als vijfde en achtste onder de geblokte vlag, als reekswinnaar en derde B.

Volgende afspraak op 12 en 13 mei te Oostrozebeke bij de Ginstecrossers.

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)