Eerste zege van Mattis Meersschout uit Wingene bij Internationalen mx1

© Foto Coghe
Redactie KW

De motorcrossfederatie MCLB was zondag 8 oktober te gast in het Oost-Vlaamse Eksaarde bij de club Samdow Mabilde. Zoals elk jaar een zeer verzorgd circuit ondanks de vele regen van de dagen voordien en vooral de grote regenvlaag in de nacht tussen zaterdag en zondag. Een tiental springbergen zorgden mee voor het spektakel.

Bij de Internationalen ging het er heel spannend aan toe met uitschieters enerzijds en pech anderzijds. Jorne Tytgat (Kerckhove) schreef de eerste reeks op zijn naam en reed in de tweede manche aan de leiding tot hij met mechanische problemen kreeg af te rekenen na een drietal ronden en tot opgave gedwongen. Mattis Meersschout (foto) uit Wingene mocht met de hulde op het hoogste schavotje als winnaar bij de mx1 met de vierde en derde plaatsen, met betere eindchrono van vier seconden dan Junior Decouter de kustboy die nu in Werken zijn nestje vond. Junior legde beslag op de vijfde en tweede plaatsen. De tweede reeks werd gewonnen door Robin Baekens, hij kwam in de eerste reeks tweemaal ten val en werd pas negende. De derde podiumplaats bij de Inters mx1 was voor Jaimy Deleersnijder (Zulte) die als derde en vijfde door de finish ging.

Celien Dewulf (Jabbeke) werd dubbelwinnaar bij de Dames Open, net als Gilles Gesquiere (Adinkerke) beide reeksen won bij de Nieuwelingen mx1, en Jason Van Landschoot (Maldegem) dubbele reekszege bij de Nieuwelingen mx2, en Dylan Delagrense (Oostende) opnieuw de beste was in beide reeksen bij de Nationalen mx1 en steeds verder uitliep. Bij deze Nationalen mx1 was de derde podiumplaats weggelegd voor Simon Dinneweth uit Ruiselede die tweemaal als derde onder de geblokte vlag kwam. Dieter De Baets (Sint Baafs Vijve) mocht naar de hulde als driedubbel tweede bij de Nieuwelingen mx1. Michael Catrysse (Veldegem) werd derde in de eindstand bij de Nieuwelingen Open met de tweede en vierde plaatsen.

Nick Lamote (Sijsele) mocht op het derde schavotje plaats nemen met de hulde van de laureaten bij de Nationalen mx2, Nick legde beslag op de derde en vijfde plaatsen. Kristof Calus (Heestert) mocht ook weer mee op de foto, hij werd driedubbel derde bij de Masters. Dennis Maes (Bredene) werd ook driedubbel derde, deze bij de Quads B, de rijders +31 jarigen.

Dylan Boussy – Kenny Boxtaele primus bij de Zijspannen

Met de huidige wereldkampioen Jan Hendrickx (Antwerpen) aan de start, met de Nederlander Peter Beunk in het bakje, dachten de vele supporters dat de winnaar weeral gekend was van voor de start, maar dat was zonder onze jonge kampioen Dylan Boussy uit Koekelare gerekend, die met Kenny Boxtaele (Ooigem) in het bakje al heel wat prachtige resultaten behaalde. Boussy reed de eerste reeks aan de leiding tot bakkenist Boxtaele het evenwicht verloor en uit het bakje tuimelde waardoor Hendrickx de leiding kon overnemen. Boussy kwam aansluiten maar vond het gaatje niet voor de reekszege. Bij de start van de tweede manche opnieuw Boussy-Boxtaele het best weg met Hendrickx in zijn spoor. Na een verbeten strijd moest de wereldkampioen echter de rol lossen en de jonge kampioenen Boussy-Boxtaele zegevierden en pakten ook de eindzege in groep A. De derde podiumplaats was andermaal voor Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die in beide reeksen konden oprukken naar de derde plaats, maar de leiders in hun strijd te ver uitgelopen waren. Bij de Zijspannen B was de zege voor Sven Sjongers (ex-Quadsrijder) met Peter Slegers, die in beide reeksen als vijfde werden afgevlagd. De derde podiumplaats voor Bjorn De Schuyter-Steve De Schacht (Gistel-Ettelgem).

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)