Eerste zege van Jana Calus bij de Dames-Open in Erpe Mere

Jana Calus uit Heestert. © Foto Coghe
Redactie KW

VJMO & MCLB waren tijdens het weekend van 29/30 juni te gast in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere in een organisatie van het “Mc Kweetetnie” onder leiding van Claude Maertens uit Tielt. Ondanks het extreem warme was er weer een ruime bezetting, met op zaterdag meer dan 100 jeugdrijders en zondag iets meer dan 300 rijders, en dat onder heel wat belangstelling.

Jana Calus uit Heestert bezorgde haar supporters een mooie verrassing met haar eerste eindzege bij de Dames-Open. In de eerste reeks moest de jonge dame alsnog vrede nemen met de tweede plaats, maar na de pauze zette ze de puntjes op de i met de reekszege. Ze mocht met de hulde dan ook voor het eerst in haar crosscarriere op het hoogste podium met de bloemen en de grootste beker.

Lauclin Demeulenaere (Zuidschote) was opnieuw aan het feest bij de beloften, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en moest hard knokken in de tweede manche om de tweede plek te behalen en zijn eindzege veilig te stellen. Jamy Carron (Tielt) was andermaal de beste bij de Juniors 500cc in beide reeksen. Dat betekende dan ook zijn zoveelste eindzege en het leiderschap in de tussenstand van het B.K. Stefaan De Ruyck (Tielt) moest in beide reeksen bij de Nieuwelingen C (+41 jaar) vrede nemen met de tweede plaats, maar dat was voldoende voor een nieuwe eindzege.

Bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar) was de spanning te snijden met een zestal aan elkaar gewaagde crossers. Dimitri Vandesteene (Mc ‘t Hoekse Oedelem) was de betere in de totaalstand met de derde plaats in de eerste reeks en reekszege na de pauze. De tweede podiumplaaats was voor Dwight Van Den Bogaert uit Sint-Eloois Vijve, hij legde beslag op de tweede en vierde plaatsen, en de derde podiumplaats was voor Michael Catrysse (Torhout) die als zesde en derde werd afgevlagd.

Steven Van Den Branden (Ichtegem) was heer en meester bij de Experten met dubbele reeks- en eindzege. Glenn De Schrijver (Jabbeke) behaalde zijn tweede podiumplaats van het seizoen bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar), hij legde beslag op de tweede en derde plaatsen. Vooral in de eerste reeks was hij sterk bezig en werd hij nipt geklopt in een spurtje voor de reekszege. Avo Tack (Oostrozebeke) werd driedubbel derde bij de Juniors 250cc, zowel in de reeksen als de eindstand op de derde plek.

Pieter Swertvaegher (Ingelmunster) was knap bezig bij de Nationalen 500cc, de poulain van Meor was in beide reeksen in strijd in de kop van de wedstrijd en moest vrede nemen met de derde en vierde plaats, goed voor de tweede eindstek.

Greg Demeulemeester uit Kerckhove behaalde zijn tiende eindzege op rij bij de Inters Open B. Vooral zijn prestatie in de eerste reeks sprak boekdelen, hij klopte zowaar alle Internationalen A 250cc en 500cc en schreef die eerste manche op zijn naam. Na een minder goede start in de tweede reeks was het achtervolgen geblazen, Greg kwam terug tot de zesde plaats algemeen, alweer als beste B-rijder en dus dubbele reeks- en eindzege. Stanley Verstraete (Zerkegem) mocht mee op het podium als tweede bij de Inters B, hij legde beslag op de achtste en negende plaatsen, als tweede en derde B.

Bij de vierwielers die moesten strijden voor punten in het B.K. werd Niels De Winter (Desselgem) tweede in de eindstand met de tweede en derde plaatsen in groep A, (18-31 jaar). In groep B (-18 en +31 jaar) was de tweede eindstek voor Axel Volckaert (Zonnebeke) die als 12de en 9de werd afgevlagd, als vierde en tweede B.

Zijspannen

De zevende proef in het B.K. stond eveneens op het programma, dus net halfweg het kampioenschap, en de spanning is te snijden. Voor aanvang van de eerste reeks stonden Delmotte en Soetaert samen aan de leiding en Dierckens op de derde plek.

Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden de grote dagwinnaars met dubbele reeks- en eindzege in groep A. In beide reeksen was er een kopstart en bleven ze aan de leiding tot de koersleider er een eind aan maakte. Met de max van 50 punten sluiten zij aan bij de top, en staan ze nu tweede in de tussenstand met 221 punten.

Kenneth Dierckens - Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden de grote dagwinnaars met dubbele reeks- en eindzege in groep A.
Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden de grote dagwinnaars met dubbele reeks- en eindzege in groep A.© Foto Coghe

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) kwamen in beide reeksen niet zo best weg en moesten hard knokken om beslag te leggen op de tweede en derde plaatsen, en tweede in de eindstand. Zij blijven aan de leiding in de stand B.K. met 222 punten. De derde dag-podiumplaats groep A was voor Maxim Van Der Haeghen – Frederik Van Der Voorden (Brugge-Eksaarde) die als derde en vijfde werden afgeklokt. Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Oostrozebeke) kenden pech in de eerste reeks, een slippertje en mechanische problemen zorgden voor heel wat frustratie en daardoor werdenze pas als vijfde in groep A geklasseerd. In de tweede manche gingen ze als tweede van start en werden ze zonder problemen als tweede afgevlagd. In de stand van het B.K. volgt het Meor-team nu op de derde stek met 218 punten.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden eindwinnaars bij de Zijspannen B. Ze werden afgevlagd op de vierde en zevende plaatsen, en als reekswinnaar en tweede uit groep B. In de tussenstand van het B.K. staan zij tweede met 236 punten.

Arne De Meulemeester – Niki Debruyne (Meulebeke) werden tweede in totaal van groep B, als zevende en zesde afgevlagd tussen de A-rijders, als derde B en reekswinnaar. In de stand van het B.K. gaan ze aan de leiding met 257 punten.

Maxim en Mathias Moenaert (Gistel) werden derde in de eindstand met de vijfde en achtste plaatsen, als tweede en derde B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier