Eerste WK-brons voor Sandrine Tas op de weg

Sandrine Tas,hier met haar bronzen medaille, moest slechts twee Colombiaanse rensters voor zich dulden in het sprintnummer "one lap". © PR
Redactie KW

Na drie wedstrijddagen op de mobiele piste verplaatsten de atleten op de World Roller Games in Barcelona zich naar het nabijgelegen wegparcours. Drie dagen lang strijden ze in verschillende disciplines voor de medailles.

Bij de junioren plaatste Fran Vanhoutte zich vlot voor de finale van de afvallingswedstrijd. Daarin startte Fran goed. Ze verborg zich in de buik van het peloton. De stevige wind speelde de renners duidelijk parten. Vijf ronden voor het einde moest ze de rol lossen en zo eindigde ze als tiende. Bij de junioren heren behaalde Brecht Lippens in de afvalling een dertiende stek.

De seniores dames reden de one lap sprint en de puntenkoers. Sandrine Tas won overtuigend haar halve finale in de ‘one lap’. In de finale streed ze met twee Colombiaanse renners en een Franse renster voor de wereldtitel. De Colombiaanse sprinttrein, Andrea Canon en Rachelle Kerslinck, domineerde zoals verwacht deze finale, Sandrine Tas reed naar haar eerste medaille op dit WK, brons. De topper van ZRC Zandvoorde was achttien duizendsten van een seconde trager dan de zilveren Kerstinck.

Sandrine Tas had zich eerder die dag eenvoudig voor de finale van de puntenkoers gekwalificeerd ,maar ze liet dit aan zich voorbij gaan om alles op de ‘one lap’ te kunnen zetten.

Bij de seniores heren eindigde Mathias Vosté op de vierde plaats in de halve finale van de ‘one lap’. Indra Médard reed een verdienstelijke finale van de puntenkoers en werd 28ste. Bart Swings won het brons.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier