Eerste skeelerwedstrijd in Zandvoorde (Oostende)

Op zaterdag 12 juni wordt een eerste skeelerwedstrijd georganiseerd in de Mundialpiste in de Egellaan in Zandvoorde.© FRO
Op zaterdag 12 juni wordt een eerste skeelerwedstrijd georganiseerd in de Mundialpiste in de Egellaan in Zandvoorde.© FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Nu de coronacijfers de goede kant uitgaan, kan ook op sportief vlak wat meer. Bij de Zwaantjes Roller Club uit Zandvoorde (Oostende) kan weer buiten in groep getraind worden en zijn er weer wedstrijden mogelijk. Op zaterdag 12 juni, van 13 tot 17 uur, vindt een eerste wedstrijd plaats op de Mundialpiste in de Egellaan in Zandvoorde.

Het wordt een nationale wedstrijd waarvoor zich een honderdtal Belgische atleten van verschillende leeftijdscategorieën hebben ingeschreven. Publiek is jammer genoeg nog steeds niet toelaten en tijdens het evenement wordt er scherp toegezien of alles veilig verloopt volgens de coronaregels.

Pistewedstrijden

De Belgische kampioenschappen, normaal in mei, zijn verschoven naar de maand september. De pistewedstrijden zullen plaatsvinden in Zandvoorde op zaterdag 18 september, de wegwedstrijden in Zemst, op zondag 19 september.

Ook internationaal wordt hopelijk snel wat meer mogelijk. Eind juni wordt een Europacup gepland in Wörgl, in Oostenrijk. Een tweede Europacup, alleen met Europese deelnemers, zou kunnen plaatsgrijpen in Zandvoorde, het weekend van 14 tot 16 augustus.

Europese- en wereldkampioenschappen

De Europese Kampioenschappen worden dit jaar georganiseerd in Portugal (Canelas) van 18 tot 25 juli en de Wereldkampioenschappen zijn gepland van 4 tot 11 september in Colombia (Cartagena).

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten