Eerste Pittemse Duatlon ondanks slechte weer toch een succes

Redactie KW

Op zondagnamiddag 22 mei organiseerde de Pittemse Sportdienst, in samenwerking met de Sportraad, de gemeente en de Vlaamse Duatlon- en Triatlonliga voor de eerste maal een duatlon.

De eerste Pittemse Duatlon lag zeker niet in de bovenste schuif bij de weergoden, want van bij de start viel een druilerige regen, die de rest van de namiddag de deelnemers bleef plagen. Ondanks dat verschenen toch 104 individuelen en 16 duo’s aan de start waaronder, naast een schare aan geoefende atleten, toch ook flink wat amateurs, waaronder diverse Pittem- en Egemnaren. De deelnemers dienden 5 kilometer te lopen, vervolgens 28 kilometer te fietsen, om te eindigen met opnieuw 2,5 kilometer lopen. Door de aanhoudende regen lag het loopparcours er wat drassig bij, wat echter geen noemenswaardige problemen opleverde. De situatie was anders tijdens het fietsgedeelte. Door de regen lagen de wegen er glad bij wat, naast een politiemotor, ook enkele deelnemers fataal werd.

Gelukkig bleven de blessures beperkt tot wat schaafwonden en kon iedereen zijn of haar wedstrijd afwerken. Wat de uitslag betreft werd Victor Steelandt de winnaar en bij de dames haalde Ilse Geldhof de overwinning binnen. Na de aankomst werden alleen maar positieve reacties gehoord, zodat de organisatoren konden terugkijken op een geslaagde eerste editie.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier