Eerste Open BK beachwaterpolo in Nieuwpoort een groot succes

Aalst pro Secco neemt het op tegen Delfina Belgium. © MG
Redactie KW

Een wereldwijde primeur in Nieuwpoort afgelopen zaterdag. Waterpolo Nieuwpoort organiseerde voor het eerst een kampioenschap in het beachwaterpolo, meteen ook het open Belgisch kampioenschap.

Beachwaterpolo is een variant op het waterpolo die in open lucht en in open water wordt gespeeld. In Nieuwpoort was dat aan de Oude Jachthaven. De organisatie mocht uiteindelijk een 12-tal ploegen met (inter)nationale toppers en om en bij de 300 kijklustigen verwelkomen.

“Daarmee is onze eerste editie meer dan geslaagd”, klinkt het bij Fabrice Weise van Waterpolo Nieuwpoort. “We zagen alleen maar tevreden gezichten, zowel bij spelers, medewerkers als scheidsrechters.”

Delfina Belgium

Na de poulefase bleken D’éclairs, een mix van spelers uit Kortrijk, Eeklo en Oostende en Delfina Belgium, een mix van spelers uit Mechelen, Kortrijk en Gent te sterk voor de andere ploegen. Het werd dus een finale tussen D’éclairs en Delfina Belgium.

Het was D’éclairs die de score opende met een strak shot van Ward Gheysen, gevolgd door een snel counterdoelpunt van Eben Lemmens. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en bij affluiten van de eerste helft stond het 7-7.

Tijdens de tweede helft werd het iets bitsiger, maar beide scheidsrechters hadden de match goed in handen. Het werd uiteindelijk een waar spektakelstuk waarin D’éclairs op 4 minuten van het einde met twee doelpunten op voorsprong kwam, maar 2 snelle counters later hingen de bordjes alweer gelijk.

In de laatste minuut was Delfina Belgium iets koelbloediger voor doel en dus won het met 13-15 en kroonde het zich tot de eerste Belgische kampioen ooit in het beachwaterpolo.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier