Eerste officiële wedstrijduitslagen een feit voor drie AZW-atleten

Heike Vander Cruyssen © (Foto ELD)
Redactie KW

De zusjes Maaike en Heike Vander Cruyssen en Arnoud Douterlungne lieten de eerste post-corona uitslagen noteren in het Noord-Franse Lille.

Terwijl er in België nog geen officiële wedstrijden afgewerkt worden moeten de West Vlaamse atleten uitwijken naar Frankrijk waar het wel toegelaten is. Maaike Vander Cruyssen uit Vichte nam de dubbele baanronde (800m) voor haar rekening. Met een tijd van 2’22″20 liet de atlete van AZW de achtste tijd noteren. De overwinning ging overigens naar Mariska Parewyck (2’10″57) uit Aalst.

Haar zus Heike snelde op de baanronde naar 63″72. Goed voor een derde plaats. En bij de heren bleef Arnoud Douterlungne op de 1.500 meter amper een 1″79 boven zijn besttijd van 4’19″98. De Anzegemnaar finishte na 4’21″79.

Trainer Armand Parmentier was gezien de omstandigheden een tevreden man. “Het was niet altijd even makkelijk om de atleten te blijven motiveren”, vertelt de Waregemnaar. “Als je dan een je eerste officiële wedstrijd mag lopen ben je uiteraard heel tevreden. Het resultaat van Maaike was hoopgevend wetende dat het geleden was van de CrossCup manche in Hannuit dan ze nog competitie liep. Een beenvliesontsteking speelde haar al die tijd parten, maar nu is alles terug in orde. Er werd mede door Covid-19 nog niet veel op de piste getraind. Dus zonder specifieke training een bevredigend resultaat.”

“Ook Heike mag tevreden terugblikken. Ondanks een trage start kon ze nog knap eindigen. En Arnoud benaderde zijn besttijd van vorig seizoen. Zonder enig wedstrijdritme kan ik niet anders dan tevreden zijn.”

Knappe organisatie

“In het grote stadion van Lille was er publiek toegelaten die uiteraard volgens de regels afstand hield. Er was een gemoedelijke sfeer en alles verliep vlekkeloos. De atleten moesten op voorhand ingeschreven zijn. Dit zou wel eens de regel van de toekomst kunnen worden. In West-Vlaanderen worden volgende maand dan toch een viertal meetings georganiseerd. Er zijn dus niet veel kansen voor onze atleten om nog iets te verwezenlijken dit zomerseizoen.”

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier