Eerste kazerneloop in Brugge lokt brandweerlui in uniform

De wedstrijd tussen de twee Brugse brandweerkazernes was een initiatief van triatlonclub Los Triamigos, die verbonden is via de Vriendenkring van de Brugse brandweer.


Aan de start van de loopwedstrijd over een afstand van 13 kilometer, tussen de brandweerkazerne van de Pathoekeweg en die van de Walweinstraat, verschenen ruim 50 deelnemers. De organisatoren hadden er voor de eerste uitgave van deze wedstrijd wellicht iets meer verwacht. De helft van de lopers kwam uit een brandweerkorps. Een tiental ging zelfs de uitdaging aan om met een fles perslucht van zeven kilogram op de rug en hun volledige uitrusting de loop af te leggen.

Bij de atleten zonder uniform was de winst voor Bart Ysebaert in 48 minuten, voor Thierry Begeyn en Hans Couvreur, of drie leden van het McCann Triatlon Team in Brugge. Jill Caesstecker uit Brugge werd eerste dame in 1 uur 9 min. De 59-jarige onderofficier Eugeen Van Loo van de brandweer in Brugge kwam als eerste over de meet in volledige interventiekledij met laarzen. Hij overbrugde de afstand knap in 1 uur 22 min.

(ACR – foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.