Eerste individuele cross voor Audrey Goesaert (AZW): “Veldlopen is niet echt mijn ding”

Redactie KW

Voor het eerst wordt op het provinciaal kampioenschap veldlopen ook een korte cross gelopen bij de vrouwen. Een te duchten tegenstander is Audrey Goesaert (36).

De Harelbeekse atlete van AZW zegevierde vorige week nog op het provinciaal kampioenschap 1.500 meter indoor. Voordien verbeterde de leerkracht de clubrecords op de 800 meter en de mijl. Wat haar indrukwekkende lijstje op elf records brengt zowel in als outdoor. “Dit zag ik niet aankomen toen ik de masterleeftijd bereikte. Vooral op dat van de 3.000 meter ben ik heel trots. En nu is dit mijn eerste jaar dat ik me waag aan indoorwedstrijden“, glundert de leerkracht. “Ik wist dus niet goed wat te verwachten. Ik besliste na mijn 800 meter en mijl dat er nog wel meer inzat, dus liep ik het PK. Nog meer dan met de titel was ik blij met mijn tijd van 4’58″48. Dit smaakt naar meer.”

Zondag loopt Audrey pas haar eerste individuele cross. “Veldlopen is niet echt mijn ding. Met AZW namen we wel met de masters deel aan de Crosscup relays in Berlare. Heel leuk om in de groep aan een wedstrijd deel te nemen. De sfeer is steeds optimaal. Toch was ik ongelofelijk ontgoocheld achteraf. We eindigden op één seconde van de derde plaats. Dat zinderde nog een tijdje na bij mij.”

Snelle eindspurt

“Met mijn huidige vormpeil besliste ik om toch maar in de korte cross te starten zondag. Het is een wedstrijd ‘alle categorieën’, dus is het moeilijk om een voorspelling te doen. Gaat er tactisch gelopen worden? Of gaat het snel gaan? In ieder geval hoop ik terug te kunnen rekenen op mijn snelle eindspurt. Dit zal meteen ook mijn laatste wapenfeit worden in het veld. Daarna richt ik mijn pijlen terug op de indoorwedstrijden. Daar staat in maart met stip in mijn agenda het Belgisch kampioenschap voor masters aangeduid. Het hoofddoel daar is mikken op een goeie tijd”, besluit Audrey Goesaert. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier