Met een overwinning in de eerste manche en een tweede plaats in de tweede manche behaalt team Dierckens/Bax de hoogste podiumplaats in de GP van Stelpe, in Letland. In de afgelopen WK's werd het duo al twee keer tweede en eenmaal derde. Een eerste overwinning zat er dus aan te komen.

© GF

"Met scherpe rondetijden en de overwinning tijdens de kwalificatie op zaterdag waren de verwachtingen voor de wedstrijd op zondag bijzonder groot. Maar dat wij ook gedurende twee volle reeksen even snel zouden kunnen zijn als de huidige top drie en op die manier de Grand Prix winnen betekent heel veel voor me", aldus Arne.

© GF

"Dit resultaat is er gekomen dankzij keihard werken na de lange revalidatie, de motivatie en de ervaring van co-piloot Robbie Bax en de nauwgezette preparatie van het materiaal. Dankzij deze overwinning komen we nu ook op een gedeelde derde plaats in het WK klassement met evenveel punten als Hermans/Musset. Hiermee nestelen we ons tussen de top en kunnen we in de resterende vier wedstrijden van het seizoen ook nog een rol van betekenis opeisen", besluit de 23-jarige Arne Dierckens.

© GF

(GA)

Met een overwinning in de eerste manche en een tweede plaats in de tweede manche behaalt team Dierckens/Bax de hoogste podiumplaats in de GP van Stelpe, in Letland. In de afgelopen WK's werd het duo al twee keer tweede en eenmaal derde. Een eerste overwinning zat er dus aan te komen."Met scherpe rondetijden en de overwinning tijdens de kwalificatie op zaterdag waren de verwachtingen voor de wedstrijd op zondag bijzonder groot. Maar dat wij ook gedurende twee volle reeksen even snel zouden kunnen zijn als de huidige top drie en op die manier de Grand Prix winnen betekent heel veel voor me", aldus Arne."Dit resultaat is er gekomen dankzij keihard werken na de lange revalidatie, de motivatie en de ervaring van co-piloot Robbie Bax en de nauwgezette preparatie van het materiaal. Dankzij deze overwinning komen we nu ook op een gedeelde derde plaats in het WK klassement met evenveel punten als Hermans/Musset. Hiermee nestelen we ons tussen de top en kunnen we in de resterende vier wedstrijden van het seizoen ook nog een rol van betekenis opeisen", besluit de 23-jarige Arne Dierckens.(GA)