Eerste futurestitel in enkel voor Jeroen Vanneste in Damme

Roeselarenaar Jeroen Vanneste won in Damme ook het dubbeltornooi.

Jeroen Vanneste. © WAS

De Rising Tennis Tour streek de voorbije week neer in TC Vijverhof in Damme. De enkelfinale van het 15.000 dollartornooi werd zondag gespeeld tussen Jeroen Vanneste (ATP 833) en de Duitser Louis Wessels (ATP 761). De West-Vlaming verloor de eerste set met 5-7, maar sloeg dan overtuigend terug met 6/3 en 6/3. Zijn eerste titel op een futurestornooi.

De 23-jarige tennisser uit Roeselare versloeg eerder in de halve finale zijn landgenoot Julien Dubail (ATP 579) met 6/3 en 6/1, terwijl Wessels in de andere halve finale een andere Belg Jonas Merckx klopte met 6/4 en 6/3. Jeroen, die deze zomer bijna zes weken out was met een blessure aan de buikspieren, won zaterdag ook in dubbel in Damme, samen met Jonas Merckx die voor het eerst in zijn loopbaan in de top vijfhonderd binnenkomt. Voor Vanneste was het na het tornooi in Lambermont de tweede dubbelfinale en winst op een week tijd.

In Middelkerke waren in dezelfde week de dames tijdens de Rising Stars Tennis Tour aan de slag. Daar won onze landgenote Magali Kempen zowel in enkel als in dubbel. In het dubbeltornooi met de Franse Sara Cakarevic versloeg ze met 6/4, 4/6 en 10/5 het Roemeense-Spaanse duo Christina Adamescu en Cristina Bucsa.

Kempen (ATP 558) uit Herentals speelde zondag ook de finale enkel tegen de Duitse Josephine Steur. Het werd 6/2 en 6/2 voor onze landgenote. Komende week zijn in Middelkerke nog de mannen aan de slag.

(ACR/AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.