Eerste editie Battle Arena op Waregems grondgebied meteen een voltreffer

Waregem Expo was volledig uitverkocht voor de eerste editie van Battle Arena. © CLL
Christophe Lefebvre

Een uitverkochte zaal en heel wat spektakel maakten duidelijk waarom het event bovenaan de lijst van het Belgische kickboksgebeuren staat.

Voor organisator Bruno Derycke was dit event een stap in het ongewisse. Battle Arena heeft Zwevegem als thuisbasis en een nieuwe locatie is altijd een risico. Er werd dan ook stevig ingezet op de affiche waar enkele ronkende namen zorgden voor meer dan voldoende interesse. In geen tijd waren alle kaarten, van staanplaatsen tot VIP tafels, uitverkocht en de toeschouwers kregen meer dan waar voor hun geld.

Vooral bij de zwaargewichten droop het spektakel nagenoeg van de ring. De kamp tussen Massimo Bitto en Assane Befata werd stopgezet nadat een handdoek de ring werd ingegooid. Bij de kamp tussen Egbe Enomayo en Valentin Kaci ging het licht voor Valentin helemaal uit. Een sterk geplaatste counter zorgde meteen ook voor de eerste knock-out van de avond.

De passage van Kim Geirnaert kwam ook niet onopgemerkt voorbij. De ravissante blondine uit Deinze beukte Laetitia Raveel als een bulldozer ineen. Voor Laetitia werd het al snel duidelijk dat opgave de enige, gezonde oplossing was.

Winst voor Lieven Desmet.
Winst voor Lieven Desmet.© CLL

Ook voor Waregemnaar Lieven Desmet, die met zijn deelname aan de Battle Arena de middel vinger uitsteekt naar de knapen die hem tijdens zijn jeugdige jaren hebben gepest, werd het een succesverhaal. Hij verscheen in de ring tegen Andy De buck en hoewel het in de eerste ronde aftasten was, blaakte Lieven van vertrouwen tijdens het vervolg. Het publiek schreeuwde zich drie keer twee minuten de longen uit het lijf en Lieven knalde genadeloos op zijn tegenstander in. Het werd een uitputtingsslag van formaat waar de Waregemnaar, met technische knock out, als overwinnaar uit de bus kwam.

Geslaagde eerste editie

Bruno kijkt alvast tevreden terug op deze eerste Waregemse editie. Niet alleen bokste hij spreekwoordelijk dit evenement in elkaar, hij verzorgde ook de intensieve training van zijn eigen atleten. “Niet minder dan zeven kampers kwamen uit de Siam Gym stal”, horen we. “Stuk per stuk hebben ze gevochten als leeuwen, voor u staat een meer dan trotse trainer”.

Opmerkelijke aanwezige: Koen 'Clouseau' Wauters en vrouw Valerie De Booser.
Opmerkelijke aanwezige: Koen ‘Clouseau’ Wauters en vrouw Valerie De Booser.© CLL

Opmerkelijke aanwezige: Koen ‘Clouseau’ Wauters en vrouw Valerie De Booser. “Ik hou van de sport”, laat hij noteren. “Dus hier aanwezig zijn is een must. Ook in Zwevegem was ik van de partij. Het is vooral de kamp van Jannes Vercaemst waar ik naar uitkijk. Ik ken hem persoonlijk dus hoop ik dat hij als winnaar huiswaarts trekt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.